• Publicerat 10 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Casper Nordqvist

IFK Göteborgs fortsätter satsning på de egna leden. Klubben lyfter nu upp 17-årige Noah Alexandersson, son till Blåvitt-ikonen Niclas Alexandersson.
– Nu är jag där och det känns fantastiskt stort, säger han till klubbens hemsida

IFK Göteborg fortsätter ge unga spelare förtroende. Efter vårsuccén Benjamin Nygren som nu ser ut att lämna för belgiska Genk, väljer IFK att skriva på ett 3,5-årskontrakt med Noah Alexandersson, son till Blåvitt-ikonen Niclas Alexandersson.
17-åringen kom till IFK:s akademi säsongen 2018 efter att ha spelat i Västra Frölunda. Mittfältaren har redan efter ett år i klubben visat på sina kvalitéer och kommer nu ta klivet upp för vidare spel med de stora grabbarna. Alexandersson debuterade i A-laget denna säsong med ett inhopp i träningsmatchen mot norska Stabaek. 

– Klart man önskade att en dag få tillhöra IFK:s a-trupp. Nu är jag där och det känns fantastiskt stort, säger han till klubbens hemsida.

Nu hoppas 17-åringen göra avtryck på Gamla Ullevi, precis som pappan gjort.    

Tränaren Poya Asbaghi är nöjd med nyförvärvet

– En väldigt klok fotbollsspelare med bra sinne för att läsa av spelet och med en stor spelförståelse. Noah kommer förhoppningsvis att vara till stor glädje för IFK Göteborg framöver. Dessutom ödmjuk och hårt arbetande, vilket innebär att han passar väldigt bra in i vår grupp, säger han till klubbens hemsida.

ADRIANO VISCONTI