Nabil Bahoui ryktas på nytt till AIK och anfallsstjärnan befinner sig för nuvarande i Stockholm. Att svenska mästarna ska gå för 28-åringen ser FD:s krönikör Magnus Österberg som en självklarhet.
– Är han aktuell så finns inget annat, säger Österberg. 

Mellan 2013 och 2015 var Nabil Bahoui en av allsvenskans bästa spelare. Han var en poängkung för AIK och spelade EM-kvalpremiären mot Ryssland från start hösten 2014. Efter att ha lämnat Sverige sommaren 2015 för spel i Saudiarabien försvann den offensiva spelaren från landslagsdiskussionen och inte heller i Hamburg eller Grasshoppers fick ”Nabbe” det att flyga.

Inför förra säsongen lånades Bahoui in till AIK och under våren var han klubbens bästa målgörare ihop med Anton Salétros på tre fullträffar. Det blev dock ingen fortsättning för 28-åringen i Gnaget utan han återvände till Schweiz – för att sedan säljas vidare till De Graafschap.

Den holländska klubben åkte i våras ur högstadivisionen och Bahoui kopplas nu på nytt ihop med AIK. Till Expressen den 31 maj sa stjärnan följande:

– Jag har kontakt med AIK och AIK är alltid aktuellt. Vi får se vad som händer och vad som dyker upp, sa han till tidningen då.

Bahoui är nu i Stockholm och FD:s krönikör Magnus Österberg tycker att AIK ska gå för 28-åringen.

– Det är en jättebra spelare och man vet vad han kan. AIK tappar väl Jack Lahne och då ska de ersätta honom i truppen. Nabbe är ingen dålig ersättare. Han är lika djupledsstark och dessutom har han erfarenhet på en annan nivå. Bahoui är dessutom användbar på flera positioner så han är mer flexibel. Är Nabbe aktuell så finn inget annat än att försöka värva honom, säger Österberg.

Ska Bahoui lira som offensiv mittfältare eller som anfallare?

– Han ska komma rättvänd så mycket som möjligt för att utnyttja farten som han har. Mittfältare eller anfallare, det är en smaksak. AIK har hittat balansen igen i att spela 3-5-2 och vill Norling spela Tarik Elyounoussi som anfallare och Nabbe som mittfältare – eller tvärtom, ja det är nog en smaksak som sagt.

Vad säger du om Nabbes lånesejour i AIK förra våren? 

– Comebacken var bra. Han fick spela lite allt möjligt, både som wingback, offensiv mittfältare och anfallare. Nabbe gillar att spela i AIK och AIK gillar att ha Nabbe i sitt lag. Det var ingen lätt sits för honom förra året men han bidrog till att AIK la grunden för SM-guldet med en ovanligt bra vår med Gnagets mått mätt.