Foto: Bildbyrån

Vad FotbollDirekt erfar är Carl Starfelt nära Rostov. Flera andra namn ryktas också aktuella för utlandet. En som medger att det vore en tung smäll för IFK Göteborg är André Calisir som bildar mittbackspar med just Starfelt.
– Det hade varit jättetråkigt om han lämnar, vårt samarbete har fungerat så bra, säger Calisir till FotbollDirekt.se.  

I förra veckan kunde FotbollDirekt avslöja att IFK Göteborgs mittback Carl Starfelt slutförhandlar med Rostov – samma ryska klubb som äger såväl Anton Salétros, Vidar Örn Kjartansson som Dennis Hadzikadunic.

En som inte vill se 24-åringen försvinna från Blåvitt är mittbackskollegan André Calisir.

– Det hade varit jättetråkigt om han lämnar. Vårt samarbete har fungerat så bra, men samtidigt är det förståeligt för hans del. Calle har gjort det väldigt bra och han kanske känner att det är läge för nästa steg i karriären. Så ja, det hade varit jätteförståeligt i så fall, säger Calisir till FotbollDirekt.se.

Starfelt är inte den enda IFK-spelaren som riskerar att lämna i sommar. Benjamin Nygren är nära att skriva på för Genk och namn som Sebastian Ohlsson (som bara har ett halvår kvar på kontraktet), Alhassan Yusuf och Patrik Karlsson Lagemyr har alla ögonen på sig från utlandet.

Starfelt och Ohlsson kan båda lämna Blåvitt i sommar… Foto: Bildbyrån.

En potentiell spelarflykt kan därmed vara i riskzonen för ett Blåvitt som överraskat stort under våren. Mittbacksgeneralen André Calisir vill inte se det hända, men respekterar om det blir på det sättet.

– Det är så det funkar i fotbollen. Det är jättekul att spelare kan utvecklas här och sedan ta nästa steg i karriären. Sedan är det givetvis jättetråkigt om det skulle vara så att de lämnar, men förlorar man duktiga spelare kommer det alltid att fyllas på med andra. Tyvärr är det så det funkar, men det är förståeligt att det är så.

Benjamin Nygren är ju nära Genk där det ryktas om en prislapp på 50 miljoner kronor. Med de pengarna kan Blåvitt säkerligen få in bra ersättare…

– Exakt. I Nygrens fall är han väldigt svår att ersätta dock, han är så himla duktig! De ekonomiska musklerna har inte funnits i klubben på senare år och på sätt har unga spelare kommit in och gjort det på ett mycket bra sätt.

Nygren ser förlorad ut för IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån.

För egen del, har intresset utifrån ökat sedan du blev landslagsman för Armenien?

– Klart att man blivit lite hetare, absolut. Men förrän något händer kommer jag vara kvar i Göteborg, jag har kontrakt ett bra tag till (till 2021) så det är svaret du får av mig, säger Calisir och skrattar.

Något som inte är lika kul är att Calisir rehabar för tillfället då han åkte på en bristning i baksida lår i våravslutningen mot Örebro. Det är inte skrivet i sten att 28-åringen kan vara med i omstarten mot Östersund 29 juni.

– Jättesegt, men det känns mycket bättre nu. Det går bra med rehabträningen. Förhoppningsvis är jag tillbaka till omstarten, det är tanken.