Foto: Bildbyrån

I höstas skrevs det mycket om William Eskelinen till Djurgården, men Stockholmsklubben valde i stället PK Bråtveit och Eskelinen blev kvar i Sundsvall. I december löper kontraktet ut och därmed är sista chansen för ett ”Giffarna” med ekonomiska problem att casha in på 22-åringen.
– Visst är det så och som fotbollsspelare vill man alltid ta nästa steg, säger Eskelinen till FotbollDirekt.se.

Efter att ha gjort tre allsvenska matcher under sin debutsäsong 2017 fick William Eskelinen sitt stora genombrott i fjol då han var en av allsvenskans bästa målvakter.

I näst sista omgången spikade Sundsvalls 22-åriga keeper igen totalt borta mot AIK och sköt därmed upp Gnagets guldfirande en vecka. Det ryktades mycket om Djurgården efter säsongen, men Stockholmsklubben valde i stället PK Bråtveit och Eskelinen blev kvar i Sundsvall. Hur nära han var Djurgården?

– Jag fick inget konkret presenterat för mig så det var väl inte så nära. Jag hörde och läste om intresset, men inte mer än så, berättar Eskelinen för FotbollDirekt.se.

Men det måste ha varit smickrande att kopplas ihop som Andreas Isakssons ersättare?

– Absolut var det smickrande att få höra om intresset och att folk uppskattar vad jag gör, men just smicker över att eventuellt bli Isakssons ersättare vet jag inte… Han var en fantastisk målvakt som jag inte kan jämföra mig med, han hade ju en fantastisk karriär! Men smickrad över klubbens intresse var jag absolut!

Finns det något konkret på bordet nu?

– Nej, inte i dagsläget, säger Eskelinen vars kontrakt löper ut efter säsongen och någon dialog om förlängning finns inte.

– Nej, jag och min agent Per Jonsson har valt att avvakta.

Sommarfönstret är därmed sista chansen för Sundsvall att casha in på dig?

– Visst är det så och som fotbollsspelare vill man alltid ta nästa steg, men det är ingenting som jag går runt och grubblar över. Jag ligger inte direkt sömnlös om nätterna, men klart jag har ambition om att spela i ett bättre lag i en bättre liga.