• Publicerat 10 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

ÖFK ser nu ut att förlora flera nyckelspelare, klubben har därför under våren försökt göra klart med en ersättare. Everton-anfallaren Bassala Sambou ser dock ut att stanna kvar i England.

 – Det är inte troligt att det händer något, säger ÖFK-tränaren Ian Burchnall till Östersunds-posten

Östersund har haft en mindre bra säsong hittills, ÖFK har på sina fyra senaste matcher förlorat tre raka och kryssat en. Lagets motgångar ser nu ut att hålla i sig då man i sommar riskerar att förlora flera nyckelspelare. Tesfaldet Tekie har redan lämnat för belgiska Genk, och Ravel Morrison ser även han ut att lämna efter en kort sejour i klubben.

ÖFK kan förlora ytterligare två nyckelspelare, det rör sig om anfallsparet Dino Islamovic och Hosham Aiesh som enligt Fotbolldirekts uppgifter är på flera engelska klubbars radar. ÖFK har tidigare under våren letat efter en möjlig ersättare.  Everton-anfallaren Bassala Sambou som spelar i klubbens U23-lag är en spelare som klubben tittat lite extra på. 21-åringen skulle ha lämnat klubben i sommar då kontraktet löper ut. Men affären ser dock ut att bli svår att möjliggöra när Everton i fredags på sin hemsida skrev att man erbjudit spelaren ett nytt kontrakt. Även Championship-klubben Blackburn har rapporterats ha Sambou på sin radar, vilket gör att anfallaren nu ser ut att stanna kvar i England.

– Man vet aldrig, men jag har inte hört något mer där. Det är inte troligt att det händer något, säger Ian Burchnall till Östersund-Posten.

ADRIANO VISCONTI