Foto: Bildbyrån

Edward Chilufya skadade sig i svenska cupen-matchen mot Hammarby och sedan dess har inte Dif-stjärnan varit tillgänglig för spel. För FD berättar sportchefen Bosse Andersson att zambiern är tillbaka till Kalmar hemma 1 juli.
– Det ser bra ut och vi ska kunna räkna med honom till den allsvenska omstarten, säger Andersson.

Den 19-årige zambiern Edward Chilufya drabbades av en bristning i låret i cupmatchen mot Hammarby 10 mars och tvingades utgå efter 27 minuters spel.
Alltsedan dess har han försökt komma tillbaka men har bromsats av både en mödosam rehab samt ytterligare ett skadebakslag i trakten av när hans far gick bort i mitten av april.

Hans pappas död tog förstås hårt på Chilufya som reste hem till Zambia för att ta farväl. Ja, ni hör vilka svåra vårmånader som han gått igenom.
Men nu närmar sig Djurgården ett stort sparkapital inför omstarten mot Kalmar FF 1 juli.

– Han mår bättre. Han hade ett bakslag kring hans pappa gick bort. Där såg det annars ut som om han var på väg mot comeback. Nu har han tränat i två veckor och gjort det på cirka 50 procent. Det ser bra ut och vi ska kunna räkna med honom till den allsvenska omstarten, säger sportchefen Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.