• Publicerat 9 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Djurgårdens mittfältsstjärna Astrit Ajdarevic skickade i går ut en tweet om att han vill se världsmästarna i herrfotboll drabba med samma med damernas dito – vilket väckte reaktioner, så även i svenska damlandslaget.
– Jag förstår inte anledningen till varför man skulle vilja göra det, säger Magdalena Eriksson till Fotbollskanalen. 

”Jag skulle älska att se damernas världsmästare möta herrarnas världsmästare. Bara för att se hur stor skillnaden verkligen är”.

Så skrev Djurgårdens mittfältsstjärna Astrit Ajdarevic på Twitter i går. Vinterförvärvet från AEK Aten fick rejält med mothugg och flera i svenska damlandslaget reagerar på det som 28-åringen skrev, bland annat Chelseas Magdalena Eriksson.

– Jag blir så trött på sådant där. Jag vet inte hans avsikt med det, men vem skulle vilja se Usain Bolt möta damernas snabbaste på hundra meter? Jag förstår inte anledningen till varför man skulle vilja göra det, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

Ajdarevic skickade under söndagen ut en ny tweet där han förklarade vad han menade.

”Jag vill vara tydlig med att jag inte på något sätt nedvärderar damfotbollen. Det är olyckligt att det jag skrev tolkades så. Jag satt och kollade på VM och kände hur häftigt det hade varit att hajpa upp damfotbollen ännu mer. Ge den ännu bättre förutsättningar.”