Erik Lund gjorde närmare hundra matcher i IFK Göteborg mellan 2008 och 2012. Ljungskiles assisterande tränare gläds med att sin tidigare klubb svarat för en överraskande bra vår i allsvenskan.
– Det är fan svinroligt att Blåvitt visat att alla hade fel, men jag ska erkänna att jag var lite orolig förra året, säger 30-åringen till FotbollDirekt.se. 

Efter att ha varit ungdomsproffs i Aston Villa anslöt Erik Lund till regerande mästarna IFK Göteborg inför 2008 års säsong. Högerbacken tog en ordinarie tröja direkt och året därpå var han och lagkompisarna på håret att vinna SM-guld.

I slutet av den blåvita sejouren led Lund av skador. Inte mindre än fyra korsbandsskador åkte Lund på under sin karriär och efter att ha lämnat IFK Göteborg efter 2013 blev det fyra år i Varberg innan han återvände till moderklubben Ljungskile – där han numera är assisterande tränare.

Trots att det var ett par år sedan som Lund spelade i Blåvitt har han fortfarande starka känslor för klubben och kontakten med ett par spelare finns fortfarande.

– Ja, Seb Eriksson och Robin Söder är ju där. Sedan finns också Hjalmar Jonsson, Hannes Stiller och Tobbe (Tobias Hysén) i föreningen så det är kul, säger Lund till FotbollDirekt.se.

Erik Lund och Robin Söder i IFK Göteborg 2010. Foto: Bildbyrån.

Att IFK överraskat stort med en väldigt bra vårsäsong, vad säger du om det?

– Det är fan svinroligt att Blåvitt visat att alla hade fel, men jag ska erkänna att jag var lite orolig förra året när det gick tungt. Så jävla skönt att det gått så bra nu. Fan, det är bara fortsätta att låta det här tåget rulla!

Hur pass mycket följer du laget?

– Alltså det är sällan som jag hinner kolla matcherna själv då det ofta krockar med Ljungskile, men jag bor kvar i stan så några matcher om året kan man i alla fall kika på plats. Jag snackar mycket med Stiller och Tobbe så jag får mycket info från dem, men Blåvitt har i år spelat en väldigt fin fotboll och det är verkligen jätteroligt.

Din gamla tränare i Blåvitt, Stefan Rehn, är numera tränare i Utsikten – som likt ditt Ljungskile spelar i division 1 södra. Förvånad över att Rehn inte blivit en större tränare?

– Jag tror att Utsikten (som leder serien) har ambitioner om att gå upp i superettan och Stefan trivs väl bra i Göteborg, vilket kan vara en förklaring. Jag tycker att han borde ha haft erbjudanden för han är en väldigt duktig tränare. Kanske att familjen känner sig rotad i stan och så, för att Stefan har tillräckligt med kvaliteter för att ha en större klubb råder det inga tvivel om – det har han bevisat tidigare!