• Publicerat 9 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Det är nu officiellt att Daniel Sundgren lämnar AIK för grekiska Aris. Högerbacken hinner spela första Champions League-rundan med Gnaget, men han är minst sagt rörd kring övergången.
– Att lämna klubben jag älskar mest av allt svider, säger Sundgren till AIK:s hemsida.

Redan i vintras skrevs det om att Daniel Sundgren var på väg till grekiska Aris. Nu är det hela officiellt. Den 18 juli går flyttlasset till Thessaloniki vilket innebär att högerbacken hinner spela första Champions League-kvalrundan såväl hemma som borta med sitt AIK.

Det är en rörd Sundgren som tackar AIK för tiden i klubben – där han var som ungdomsspelare och vars a-lag han representerat sedan 2016.

– Jag vill först och främst säga att jag har en klump i halsen. Att lämna klubben jag älskar mest av allt svider. Jag har vuxit upp med doften av Råsundas gräs, omklädningsrum och kiosker. Första åren av mitt liv tillbringades på Västra vägen, ett stenkast från Råsunda. Glömmer aldrig när jag stod på läktaren och såg min far spela och tänkte ”här ska jag spela någon dag”. Nu flera år senare sitter jag ensam på ett hotellrum och skriver detta, men full av kärlek. Kärlek som kan beskrivas med ett SM-guld för min klubb, mer än 100 spelade matcher och Europaspel, säger Sundgren till Gnagets hemsida.

Fotnot: I Aris spelar redan svenske anfallaren Daniel Larsson.