• Publicerat 9 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FotbollDirekts programserie ”Allsvenskan Runt” rullar vidare. Den här gången är Patrick Ekwall i Örebro för att träffa Erik Wärlegård som var involverad i grundandet av ÖSK:s supporterklubb ”Kubanerna”.

FD:s krönikör Patrick Ekwall fortsätter att resa land och rike runt. Den här gången har Ekwall i programserien ”Allsvenskan Runt” tagit sig till Örebro för träff med Erik Wärlegård – en av personerna som var involverad i grundandet av ÖSK:s supporterklubb Kubanerna.

I avsnittet förklarar Wärlegård hur just ”Kubanerna” blev namnet på Örebros supporterklubb.

– Folk trodde att vi var vänster, Che Guevara-vibbar. Vi fick lite frågor om det var politiskt, men de förstod rätt snabbt att det bara var en skön grej, säger Wärlegård.

Se hela avsnittet i spelaren nedan.