• Publicerat 8 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Emil Krafth har den här säsongen varit utlånad från Bologna till Amiens. Nu köper den franska klubben loss svenska landslagsmannen, något han bekräftar för Fotbollskanalen.
– De har utnyttjat sin option för att köpa mig, säger Krafth. 

Sedan sommaren 2015 har Emil Krafth tillhört Bologna, men efter att den senaste säsongen varit utlånad till Amiens i Frankrike står det nu klart att Ligue 1-klubben köper loss högerbacken.

Uppgifter kring detta kom tidigare i veckan och nu bekräftar han det själv för Fotbollskanalen..

– Ja, det stämmer. De har utnyttjat sin option för att köpa mig. Sen får vi se vad som händer. Jag vill hitta på något nytt, det sade jag också när de lånade in mig – att jag förmodligen skulle göra ett år där och sedan dra vidare. Vi får se vad som händer framåt. Men de har utnyttjat optionen, säger Krafth som 2015 lämnade Helsingborg för spel i Italien.

Det blev totalt 42 matcher för Krafth i Bologna – där svenskarna Filip Helander och Mattias Svanberg numera huserar. I Amiens är svenske landslagsmannen lagkamrat med forne Östersundsstjärnan Saman Ghoddos.