Foto: Bildbyrån

FotbollDirekt kunde i dagarna avslöja att klubbar i Polen, Tyskland och Belgien intresserar sig för Jesper Karlström, vars kontrakt med Djurgården löper ut efter säsongen. Sportchefen Bosse Andersson är dock tydlig med att han vill förlänga med mittfältaren.
– Jag vill ha honom kvar även 2020, absolut, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Efter Haris Radetinac är Jesper Karlström tillsammans med Kevin Walker den spelare i Djurgårdens trupp som varit i klubben längst. Karlström anslöt från Brommapojkarna inför 2015 års säsong och även om han i fjol var ordinarie är det nu i år som 23-åringen växt ut till en mittfältsstjärna i laget.

Karlström har inte bara varit tokgiven på mitten, han fick även äran att vara lagkapten i derbyt mot Hammarby i slutet av april. Detta en stor kontrast jämfört med för två år sedan då samma spelare tillfälligt lånades ut till moderklubben BP för att få speltid. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är mäkta imponerad av Karlströms utveckling.

– Han kom väldigt förberedd inför den här säsongen och fått väldigt mycket ansvar. Jesper har blivit en stor ledare i laget och inlett första halvan av årets allsvenska på ett fantastiskt sätt, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Karlström kan dock snart vara förlorad för tabelltvåan. Kontraktet löper ut efter säsongen och i dagarna kunde FD avslöja att klubbar i Polen, Tyskland och Belgien intresserar sig för den centrala fältaren. Andersson förvånas inte över att Karlström uppges aktuell för utlandet.

– Jesper har gjort en väldigt bra säsong så här långt och jag förstår intresset. Klart att han är aktuell för utländska klubbar efter en sådan här vår, konstaterar Andersson som inte är intresserad av att sälja Karlström i sommar utan sportchefen siktar i stället på att förlänga med 23-åringen.

– Jag vill ha honom kvar även 2020, absolut. Vi är intresserade av att behålla Jesper. Ja, vi vill verkligen ha honom kvar.

Hur ser dialogen ut er emellan om den här biten?

– Vi har en god dialog och han trivs väldigt bra i Djurgården. Vi har diskuterat Jespers framtid och den kan se ut på olika sätt, men som sagt, han trivs väldigt bra hos oss och vi har haft bra diskussioner. Jag är väl uppdaterad om hans situation, sedan får vi se när vi kan hitta en lösning.