Foto: Bildbyrån

Sotirios Papagiannopoulos har kopplats ihop med såväl AIK som Malmö FF, men FC Köpenhamns mittback vill varken bekräfta eller dementera om intresse finns.
– Jag vet inte så mycket, men det har skrivits ganska mycket och jag vet inte var allt kommer ifrån, säger ”Sotte” till FotbollDirekt.se.

Efter Europa League-succén lämnade Sotirios Papagiannopoulos förra sommaren Östersund för spel i FC Köpenhamn. Väl där har det inte blivit samma framfart för mittbacken och han har ryktats till såväl AIK som Malmö FF, men 28-åringens fokus ligger fortsatt på det danska mästarlaget.

– Det har varit lite upp och ner i Köpenhamn. Först spelade jag, sedan spelade jag lite mindre. Det har varit fram och tillbaka, men sedan blev vi mästare så det var ett perfekt avslut. Jag har ett år kvar på kontraktet med FCK och det är det som gäller. Jag är i Stockholm på semester nu och så ska jag vara tillbaka i Köpenhamn i slutet av juni, berättar ”Sotte” för FotbollDirekt.se.

Du har kopplats ihop med såväl AIK som Malmö FF. Vad säger du om det?

– Det finns inget att säga. Det har skrivits ganska mycket och jag vet inte var allt kommer ifrån. Men vi får se vad som händer. Siktet är inställt på Köpenhamn.

Men kan du bekräfta eller dementera intresse från AIK och MFF?

– Alltså jag vill inte säga för mycket och jag vet heller inte så mycket. Klart att det funnits lite rykten och något stämmer säkert, konstaterar Papagiannopoulos som följt Östersunds rätt tunga vårsäsong i allsvenskan.

– Jag följer laget mycket och det har inte gått som man hoppats, men det tar tid att bygga upp något nytt med så pass många nya spelare.

Så sent som i mars var 28-åringen med i truppen till EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Norge. Nu i junitruppen som i går slog Malta med 3-0 (Papagiannopoulos på plats på läktaren) och som drabbar samman med Spanien på bortaplan på måndag ingår dock inte Sotte i och han själv längtar efter att dra på sig den blågula tröjan igen.

– Klart att jag vill vara med, men just nu tänker jag inte på det. Jag vet om att om jag spelar regelbundet så kommer mina chanser att öka. Spelar jag bra kommer jag med igen, så enkelt är det.