Han gjorde drygt en halv säsong och 18 matcher från start. Men togs direkt till supportrarnas hjärta genom sin målfarlighet som resulterade i tolv mål. Han fick smeknamnet ”Super-Mush”. FotbollDirekt har tittat närmare på vad som hände Nyasha Mushekwi efter halvåret i Stockholm.

Han kom till Djurgården på transferfönstrets sista dag, 31 mars 2015.
Och hade börjat sin idrottsliga karriär som basketspelare!

Efter ett kvartslångt inhopp i premiären mot Elfsborg fick Nyasha Mushewki chansen från start i den andra matchen mot Häcken.
Där ordnade han Djurgårdens enda mål och poäng i matchen.
Det var Mushekwis första mål för Djurgården i allsvenskan och det skulle komma elva till!
Mot Åtvidaberg, Falkenberg och Halmstad gjorde han två mål. Han fixade ett mål mot MFF som gjorde att matchen slutade 1-1 och avslutade tiden i Djurgården med att bli poängräddare i ett derby mot Hammarby genom sitt mål till 2-2 i den 78:e minuten.
Den 24 augusti var hans saga i Djurgården all. Det blev hans sista match innan han lämnade klubben för att resa tillbaka till sydafrikanska Sundowns från vilka han var utlånad.
Han lämnade Djurgården med 21 spelade matcher, varav 18 från start och ett stort avtryck i alla Djurgårdssupportrars hjärta.

Någon speltid blev det dock inte hos sydafrikanerna för den idag 31-årige anfallaren från Harare i Zimbabwe.
Istället köptes han loss av kinesiska Dalian Yifang, då i den kinesiska andraligan.
Succén blev omedelbar.
20 mål på 30 matcher första säsongen.
16 mål på 29 matcher andra säsongen och var en stor bidragande orsak till att Dalian kunde ta klivet upp i högsta kinesiska ligan.
Första säsongen i högstaligan slutade med 15 mål på 20 matcher.
Och nu, 2019 är han inne på fjärde säsongen i klubben men den andra i följd i den högsta kinesiska ligan och målen fortsätter att strömma in.
Han öppnade säsongen med att göra två mål på de tre första matcherna han spelade men höll sig därefter utanför målprotokollet till i söndags, då Dalian Yifang mötte Shanghai Dongya. Och i den 61:a minuten var det dags igen, då han ordnade han ett reduceringsmål för Dailian och hans tredje mål på tio matcher.
Han har spelat 90 minuter i varje match så här långt denna säsong och är så ordinarie han kan bli i Dalian Yifangs anfall.

Och vilka pengar den här killen tjänar.
Enligt uppgifter till FotbollDirekt så har zimbabwiern nu för tiden en lön som snudd på en världsstjärna. Eller vad sägs om cirka 300 000 euro i månaden.
Det är över 35 000 000 i årslön. Fantastiskt för en kille som bara för några år sedan gjorde sig ett namn i allsvenskan.

Kontraktet går ut efter nästa säsong och det är först då som Mr.Bo kan förenas med ”Super-Mush” igen. Så sent som i februari berättade nämligen Djurgården sportchef Bosse Andersson i en artikel hos Fotbollskanalen att han fortfarande följer Mushekwis framfart i ”Mittens rike”

MATS JONSSON