• Publicerat 7 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

EM-kvalet mellan Sverige och Malta på Friends Arena slutade 3-0 till Blågult efter mål av Robin Quaison, Viktor Claesson och Alexander Isak. Samtidigt drömresultat i Norge då norrmännen tappade 2-0 till 2-2 hemma mot Rumänien. 

Efter 2-1 hemma mot Rumänien och 3-3 borta mot Norge väntade nu Malta på Friends för Sverige.

Alexander Isak, som varit glödhet i Holland under våren, fick inte plats i startelvan. I stället valde förbundskapten Janne Andersson att fortsätta med Robin Quaison och Marcus Berg på topp.

I mittförsvaret startade Filip Helander och Pontus Jansson, som även kamperade ihop i Malmö FF innan duon lämnade för utlandet 2014 respektive 2015.

Avspark 20.45.

DRÖMSTART för Sverige. Redan efter en minut kom ledningsmålet .Viktor Claesson hittade fram till Kristoffer Olsson som från högerkanten slog ett inlägg. Marcus Berg kom högst från nära håll med pannan, men en strålande räddning av Bonello. Returen dock i mål av Robin Quaison som fortsätter göra mål i landslaget! Tre baljor svarade han för i senaste EM-kvalsamlingen, ett mot Rumänien och två mot Norge.

Efter 20 minuters spel kom två fina chanser för Sverige. Först krutade Ludwig Augustinsson på i bra läge, men det hårda skottet från vänsterbacken gick över. Kort senare svarade Bonello för ny superräddning på Marcus Bergs avslut. Den här gången sköt Berg inne i straffområdet och Bonello fick sträcka ut rejält.

Bonello med storspel på Friends. Vass parad på Forsbergs frispark i 33:e minuten!

1-0 till Sverige i halvtid.

Oj oj oj vilket förarbete av Marcus Berg fram till Viktor Claessons 2-0-mål i 51:a minuten. Berg tog emot bollen på bröstet och felvänd mot mål klackade anfallaren fram en fristående Claesson som läckert stötte in 2-0-målet. Claesson har nätat i samtliga tre EM-kvalmatcher så här långt, ett i varje match!

I den 69:e minuten byttes publikfavoriten Alexander Isak in och ersatte Marcus Berg. Tolv minuter senare satte Isak 3-0 för Sverige. Robin Quaison med förarbetet och Isak med hårt vänsterskott i nät inne i straffområdet.

3-0 till Sverige på Friends – och samtidigt drömresultat i Norge då norrmännen tappade 2-0 till 2-2 mot Rumänien på hemmaplan. Rumänernas kvittering kom på stopptid.

På måndag väntar Spanien på bortaplan för Sverige.

Sverige: Robin Olsen – Mikael Lustig, Filip Helander, Pontus Jansson, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg – Marcus Berg, Robin Quaison

Malta: Bonello – Z Muscat, Borg, Agius, Mbong – Corbolan, R Muscat, Gambin – Effiong, Grech, Montebello