Foto: Bildbyrån

Hammarby sades vara sugna på att värva tillbaka mittbacksresen Björn Paulsen – vars Ingolstadt ramlade ur den tyska andraligan. Nu är den drömmen inte ens realistisk längre. I går bekräftade klubben att Paulsen valt att inte utnyttja sin klausul om att bryta kontraktet vid nedflyttning.

Björn Paulsen kom till Hammarby 2016 och var under sin tid i klubben en väldigt uppskattad spelare bland fansen. Han användes både som anfallare och försvarare och visade upp sin målfarlighet vid flertalet tillfällen.

I vintras stod det dock klart att Bajen säljer dansken till Ingolstadt, bottenlag i den tyska andraligan, för en övergångssumma på omkring 7-8 miljoner kronor.

– Vi hade gärna behållit Björn, men ibland måste man låta det kortsiktiga och vad hjärtat säger stå tillbaka, sa sportchefen Jesper Jansson då.

Tiden i Tyskland blev dock inte vad han eller den nya klubben hoppades på. Ingolstadt lyckades inte hålla sig kvar i tabellen och åkte ur den tyska andraligan.

Under våren har det förekommit medieuppgifter om att Hammarby ska försöka få Paulsen tillbaka. Men det kommer inte att bli så, i alla fall inte redan i sommar.

På sin hemsida skriver Ingolstadt att Paulsen valt att inte aktivera sin klausul för att bryta kontraktet. Han vill vara med på resan uppåt igen.

– Tiden är inte inne för att ge upp, därför vill jag göra mitt, så vi får en framgångsrik säsong och rättar till felen vi gjorde den här säsongen, säger han.