• Publicerat 7 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Helsingborg har efter en pigg inledning på allsvenskan haft det tungt och ligger på kvalplats efter tolv omgångar. Backstjärnan Markus Holgersson är inte nöjd.
– Det är för dåligt, säger han till Kvällsposten.

Efter hemmasegrar mot såväl Norrköping som Hammarby i första respektive tredje omgången av årets allsvenska har det minst sagt gått knackigt för Helsingborg.

Nykomlingen har sedan 2-1-viktorian mot Bajen inte vunnit en match och ligger på kvalplats, detta alltså ett HIF med namn som Andreas Granqvist, Markus Holgersson, Mohammed Abubakari, Alexander Farnerud, Wanderson och Rasmus Jönsson i laget. Just Holgersson är besviken över att han och hans mannar bara samlat ihop tio poäng på tolv omgångar.

– Det är för dåligt. Sedan, sett till de prestationer vi har gjort, så förtjänar vi fler poäng. Men poängmässigt är det alldeles för dåligt, säger han till Kvällsposten.

Holgersson pekar nu på tre nyckelmatcher efter uppehållet som blir väldigt viktiga för skåningarna.

– Nu har vi både Örebro, Elfsborg och Sirius. Det är tre oerhört viktiga matcher för att vi ska få andas lite. Vi måste upp med huvudena och se till prestationerna, konstaterar backstjärnan och fortsätter:

– Vi måste få tillbaka spelare så att vi blir friska och få fler att gå runt på. Det är en av de viktigare bitarna.