Helsingborg var inte långt i från en skrällpoäng mot Malmö FF innan uppehållet men stod där ändå med tomma händer när det var över. Rasmus Jönsson var av de HIF-namn som mest jagade serieledarna. Jönsson visar däremot stort lugn inför fortsättningen, trots ännu ett av många tunga resultat för nykomlingen.

– Om man ser till hur matcherna ser ut så borde vi haft fler poäng. Nu är det viktigt för oss att vi inte går i panik bara för att vi ligger där vi ligger. Det krävs inte så mycket för att det ska vända, säger han till SVENSKA FANS i en intervju som gjordes efter derbyt på Olympia.

0- 1 mot Malmö FF alltså i det sista som hände innan uppehållet. Ännu en jämn och till stora delar match med mycket kvalité – men utan att Helsingborg ännu en gång får med sig någonting på poängvis. Och det där känns för HIF:s spelare, inte minst Rasmus Jönsson visade det efter derbyt.
– Det börjar bli tröttsamt när man spelat en bra match men haft chanserna att återigen stå här med en förlust. Men samtidigt så är det så det är. Jag vet inte vad jag ska säga annars, med tanke på hur vi spelar i andra halvlek och de chanserna vi har borde vi komma härifrån med ett par poäng.

Frågan är nu hur våren ska summeras med ett HIF som trots så många mer än klart godkända insatser, ändå är nere på en allsvensk 14:e-plats. Ett lag som ju bland annat har slagit Hammarby och Norrköping och tagit poäng av Djurgården.
– Det är samma där, om man ser till hur matcherna ser ut så borde vi haft fler poäng. Nu är det viktigt för oss att vi inte går i panik bara för att vi ligger där vi ligger. Det krävs inte så mycket för att det ska vända. Vi behöver bara lite stolpe-in istället för stolpe-ut och mer smågrejor som ska vända för oss för att vi ska kunna börja vinna matcherna. Det är viktigt för oss, att vi inte tappar självförtroendet.

LÄS  – HÄR HELA ARTIKELN PÅ SVENSKA FANS FÖR HIF !