Jag har full förståelse för att vi älskar att se nya sköna lovande namn i landslaget.

Men har lite svårare för att så många vill göra Marcus Berg till en syndabock.
Det är inte Bergs fel att han blir uttagen i Janne Anderssons startelva.
Och det är knappast någon sensation att Marcus Berg finns med från start i EM-kvalet mot Malta ikväll på Friends.
Den ilska och totala vrede som lagt sig som en tjock filt över sociala medier när det visade sig att Marcus Berg är en av två forwards från start – det tenderar definitivt till en smått olustig häxjakt.
Precis som mot Norge och Rumänien senast så startar Marcus Berg med Robin Quaison vid sin sida.
Men ”folket” och en hel del kollegor i branschen vill helst se Alexander Isak, efter hans fantastiska vår i Willem II.
Framförallt vill de INTE· se Berg.
Det har varit en genomgående linje sen drygt ett år tillbaka. att många vill ha bort Marcus Berg eftersom han inte ”gör tillräckligt med mål”.
Inte minst efter Isaks framgångar i Holland.
Vilket inte är särskilt häpnadsväckande. Vi vill alltid se nytt och spännande. Samma visa, alltid. Exakt likadant när till exempel Marcus Berg slog igenom.
Men förbundskaptener har sällan köpt den populismen (bortsett från Erik Hamrén vid ett par tillfällen; minns ni Ranegie?) och väldigt ofta vägrat vika sig från den stomme de byggt upp.
För Janne Andersson är Marcus Berg en av de viktigaste grundpelarna. Sett till hur han har byggt sina framgångar med det här landslaget.
Förbundskaptenen värdesätter Bergs lojalitet gentemot HELA laget och det kan vara allt från att styra presspelet (där Berg är magnifik) till att skapa ytor för andra.
Att Berg inte har gjort tillräckligt många mål har inte rört Andersson ryggen så länge hans lag har vunnit matcherna.
Det är så han ser det och det har jag full förståelse för.
Marcus Berg har haft en del tunga landskamper  där det varit tydligt att han saknat självförtroende och där han definitivt borde ha varit skarpare i straffområdet.
Men han kommer från en landskamp – den mot Norge i Oslo – där han var alldeles strålande och de stor del i att Sverige kunde vända 0-2 (3-3 till slut).
Det är sådant vi glömmer ganska snabbt, i det här fallet är det dessutom många som VILL glömma det, men som förstås inte försvinner ur Janne Anderssons minne.
Självklart måste det finnas åsikter kring laguttagningar – det livar oftast upp – men smutskastningen av Berg har blivit smaklös.
Rikta kritiken mot Janne Andersson i sådana fall, det är han som tar ut laget.
Nu är det Malta hemma och det är vad det är.
Det känns som ett perfekt avstamp för Alexander Isak men jag tror att han var nära en plats, men i sådana fall istället för Quaison.
Jag tror att Marcus Berg sitter säkert ett tag till och jag tror inte att det har så mycket med målgörandet att göra.
Snarare om att Sverige vinner de matcher de behöver vinna.
Och sånt brukar förbundskaptener uppskatta mer än något annat.
***
Nu väljer Janne Andersson istället att peta Sebastian Larsson, vilket jag tycker är en större överraskning än att Isak inte startar.
Det ger ett mittfält med Emil Forsberg, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson och Viktor Claesson – vilket måste ses som det mest kreativa och offensivt inriktade som Janne ställt på benen i en kvalmatch.