• Publicerat 6 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Johan Dahlin är en av allsvenskans bästa målvakter, men plågas av gräsallergi. För Kvällsposten berättar MFF-keepern att han häromdagen ”knappt kunde se något” efter att ha kliat sig i ögonen. Trots detta vill han inte se att Malmö FF gör som många andra allsvenska lag och spelar på konstgräs.
– Nej, verkligen inte. Hellre gräsallergi än konstgräs, säger Dahlin till Kvällsposten. 

Sedan återkomsten till Malmö FF sommaren 2017 har Johan Dahlin varit en av allsvenskans bästa målvakter – så även den här säsongen. Trots storspelet i skåningarnas mål plågas keepern av gräsallergi. Problem som ibland kan bli väldigt jobbiga, något han berättar om för Kvällsposten.

– När vi spelar så tänker jag inte på det. Då känns det som att allt är öppet och då är det ingen fara. Det kommer ju när jag sätter mig och kommer ner i varv. Häromdagen var jag klumpig och kliade mig i ögonen efter träningen. Då kunde jag knappt se något. Det bara rann.

Kvällsposten: Hur illa kan det bli?

– Blir det riktigt illa så brukar det hjälpa om jag går och duschar. Det är inte så att jag går och klipper gräset när det är 25 grader och snustorrt ute för då blir det extra illa.

Trots Dahlins personliga problem med gräs är han ändå starkt kritisk till konstgräs och han vill inte att MFF byter underlag.

– Nej, verkligen inte. Hellre gräsallergi än konstgräs.