Foto: Bildbyrån

Muamer Tankovic har varit en av allsvenskans bästa spelare under våren. Bajenstjärnan uppges vara aktuell för en flytt i sommar, men kapten David Fällman tycker inte att ”Mujo” ska röra på sig.
– Jag tror det bästa för honom nu är att stanna i Hammarby, säger Fällman till FotbollDirekt.se. 

Efter två år i Hammarby är Muamer Tankovic hetare än någonsin i den grönvita tröjan. Den offensiva mittfältaren har varit en av allsvenskans bästa spelare under våren och ryktas kunna lämna klubben i sommar för utlandet.

En som inte tycker att ”Mujo” ska tacka för sig i Bajen är kapten David Fällman.

– Det är alltid svårt att uttala sig om andra spelare. Klubben sköter det här så jäkla bra ändå, men jag unnar verkligen Mujo det bästa. Jag tror det bästa för honom nu är att stanna i Hammarby och det är givetvis vad jag hoppas på kommer hända också! Jag har dock inte frågat honom själv, men försäljningen av Odilon kan säkert göra att Hammarby kan behålla sina bästa spelare längre. Personligen vill jag så klart att alla spelare ska stanna hos oss, säger Fällman till FotbollDirekt.se.

Som Fällman är inne på är det redan klart att hans mittbackskollega Kossounou Odilon lämnar i sommar. Ivorianen, som kom till Hammarby så sent som i vintras, är såld till belgiska Genk för omkring 40 miljoner kronor. Trots en svajig start från 18-åringen i allsvenskan tycker Fällman att supertalangen växlat upp.

– Det är ju verkligen ett speciellt fall med Odilon, men jag tycker att han visat upp en jäkla mogenhet. Han har fått hoppa in i matcher, detta ofta i olyckliga lägen. Han har gjort det grymt bra och det en enorm styrka att vara så pass mogen i den åldern.

Redan inför säsongen var du mäkta imponerad av Odilon. Hur bra kan han bli?

– Som alla andra såg jag tidigt hans kvaliteter. Han hade en tung period i början, men har visat sin mogenhet och känner själv att han är redo att sticka ut i Europa. Den viljan tror jag mycket på och jag tror att han kommer gå långt. Han har ju väldigt fina kvaliteter på planen och också ett starkt psyke. Han är verkligen en spännande spelare!

Hammarby tog bara två poäng på de tre första matcherna i årets allsvenska – och exakt samma facit svarade de för i vårsäsongens tre sista omgångar. Efter tolv matcher ligger Bajen sexa – vilket jämföras med fjolårets serieledning inför VM-uppehållet. Fällman oroas dock inte över tabelläget.

– Man blir påverkad av poängen, så är det. Det var en trevande start men vändningen kom när vi vann mot Djurgården och vann fyra raka. Torsken senast i derbyt mot AIK får givetvis mycket fokus, men avslutningen på årets vårsäsong är ändå för dålig. Vi är missnöjda med AIK-matchen och även med den andra halvleken borta mot Malmö (då Bajen tappade 1-0 till 1-4). Vi måste bli bättre mot topplagen och även överlag på bortaplan. Många matcher hemma har vi verkligen visat upp ett riktigt bra spel!

Förra våren var ni det stora överraskningslaget. Att ni inte presterade på samma höga nivå under andra halvan av fjolårssäsongen och att ni ligger sexa nu, har det att göra med att de andra lagen vet hur ni spelar?

– Redan efter vårsäsongen i fjol ändrade motståndarna taktik mot oss och det är något som man måste räkna med. När det kommer till bortamatcher på riktigt gräs har vi inte varit tillräckligt skickliga, där måste vi bli bättre, avslutar 29-årige Fällman.