Örebro SK:s Johan Mårtensson har inte kunnat spela sedan i april på grund av skada. Efter säsongen går kontraktet ut – nu meddelar klubben att man gärna förlänger.
– Vi har en väldigt god dialog igång och det känns som att vi är detaljer ifrån innan vi hittar en lösning. Det är positivt, säger Axel Kjäll till NA.se.
Även mittbackstalangen Arvid Brorsson har ett utgående kontrakt och kan snart prata med andra klubbar. 

Rutinerade Mårtensson, 30, gick sönder redan i omgång tre borta mot AFC Eskilstuna. Ljumskproblemen har inte gett med sig och ännu är han inte i full träning.

Vad gäller hans framtid så löper avtalet med Örebro SK ut efter säsongen. Managern Axel Kjäll tror och hoppas på att parterna ska komma överens. Han vill gärna fortsätta med Mårtensson i laget.

– Johan Mårtensson är spelaren där det känns som att vi är närmast. Vi har en väldigt god dialog igång och det känns som att vi är detaljer ifrån innan vi hittar en lösning. Det är positivt, säger Axel Kjäll till NA.se.

Även mittbackstalangen Arvid Brorsson, 20, har ett utgående kontrakt. Han riskerar ÖSK att gå miste om då han i sommar är fri att förhandla med andra klubbar. ÖSK har försökt att förlänga, men hittills fått nobben. Brorsson själv vill dock inte stänga dörren för klubben.

– Men jag kan säga att jag absolut är öppen för en förlängning med ÖSK. Det är inte så att jag inte vill fortsätta spela i klubben också nästa säsong. Jag trivs oerhört bra med allt från tränarteamet, som lär mig mycket varje dag, till killarna i laget som är guld. Vi har en fantastisk stämning, det är inte hemskt att komma till träning även om vi förlorat. Det finns alltid en energi och glädje som strävar framåt, säger han till NA.se.

Brorsson är just nu med på U21-landslagets samling till träningsmatcherna mot Norge och Finland.