Foto: Bildbyrån

Martin Smedberg-Dalence har ett stort IFK Göteborg-hjärta, men mittfältaren som spelar i den bolivianska ligan hyser även stor kärlek för Ljungskile i division 1.
– Jag följer de alltid hemma från soffan i Bolivia, berättar han för klubbens hemsida. 

Efter att ha lämnat IFK Göteborg efter 2017 års allsvenska har Martin Smedberg-Dalence hållit till i den bolivianska ligan. Med runt hundra matcher för Blåvitt har mittfältaren givetvis ett stort IFK-hjärta, men i en videointervju med Ljungskiles hemsida berättar han att kärleken fortsatt är stor för division 1-laget, klubben som han gjorde fem säsonger i 2006-2010.

– Det känns som mitt hem. Jag är en spelare som alltid varit länge i klubbarna som jag representerat. Bland de största grejerna i karriären var när jag var med och tog upp Ljungskile till allsvenskan. Hade vi haft lite tur hade vi kunnat stanna kvar (åkte ur direkt 2008). Jag har härliga minnen med Ljungskile och har bara gott att säga om klubben. Jag följer alltid laget från soffan hemma i Bolivia, säger Smedberg-Dalence.

35-åringen är hemma i Sverige på semester och håller igång med fotbollen genom att träna med Ljungskile.

– Ljungskile är hemma för mig. Jag har många fina minnen och känner många i föreningen så jag passar på att hålla igång här. Jag hade fem fantastiska år i klubben.

Se den drygt fyra minuter långa videointervjun HÄR!