I helgen var scouter från Leeds United på plats på Jämtkraft arena för att följa Hosam Aiesh. I dag kan FD avslöja att fler klubbar i engelska Championship visar intresse för Östersundsstjärnan. Men ÖFK kommer inte att sälja sig billigt. 

I helgens Norrlandsderby mellan Östersunds FK och GIF Sundsvall fanns ett flertal utländska scouter på plats för att följa spelare i båda lagen.

FD kunde avslöja att en av dessa var Leeds United, enligt Östersunds Posten med självaste Marcelo Bielsa, på plats för att scouta Dino Islamovic och Hosam Aiesh inför det kommande sommarfönstret.

– Det stämmer att Leeds var på plats idag, bekräftade Niclas Lidström, pressansvarig i ÖFK, för tidningen.

– Fler klubbar var också på plats.

24-årige Aiesh – som i vintras fick ett turkiskt bud på sig på cirka två miljoner euro som ÖFK nobbade – har varit tydlig med att han väldigt gärna går utomlands den här sommaren.

– Jag tror att alla vet att jag vill lämna i sommar. Jag har varit i Östersunds FK i fyra och ett halvt år i sommar. Jag har haft en fantastisk tid och trivs jättebra, men det känns som att jag vill testa på något nytt och ibland har det att göra med tiden också. Jag vill hitta något nytt och testa på något nytt för min utveckling, sa han till Fotbollskanalen efter 3-1-förlusten mot Djurgården för ett par veckor sedan.

Nu rör det sig ytterligare kring Aiesh. Enligt FD:s källor så har Östersunds FK kontaktats av de båda Championshipklubbarna Nottingham Forest och Reading som både framfört ett konkret intresse. I Readings fall ser man Aiesh som en direkt ersättare till den förre ÖFK-spelaren Modou Barrow som snart kan vara på väg mot ett klubbyte, enligt uppgifter till FD.

I Nottingham spelar sedan innan den svenske landslagsmannen och förre AIK-guldhjälten Alexander Milosevic. Östersund ska ha satt en prislapp på minst två miljoner euro, en bit över 21 miljoner kronor, för att släppa Aiesh i sommar.

Förra året sålde Östersunds FK för mest pengar av alla allsvenska klubbar; 67 miljoner – varav Saman Ghoddos till Amiens stod för runt 40 miljoner av dessa.