Syrianskas offensive mittfältare Beneyam Belye Demte, 21, värvades från den albanska storklubben Skënderbeu inför säsongen. Enligt FD:s uppgifter följs han nu av flera klubbar i allsvenskan.
– Presterar man i superettan så blir det alltid så, säger klubbens sportchef Can Melkemichel till FotbollDirekt.se.

Syrianska har haft en tuff start på återkomsten till superettan.

I går föll Södertäljelaget med 2-0 borta mot Örgryte  och på elva matcher har man bara skrapat ihop nio poäng. Med det ligger laget näst sist i tabellen.

En spelare som trots kräftgången märkt ut sig är etiopiern Beneyam Belye Demte. Den offensive mittfältaren värvades från den albanska storklubben Skënderbeu – där han gjort Europa League-matcher – inför säsongen och har allt eftersom blivit en viktigare del av laget.

Enligt FD:s uppgifter följs 21-åringen nu av flera klubbar i allsvenskan. Syrianskas sportchef Can Melkemichel:

– Det är väl alltid så att presterar man i superettan så blir det intresse i allsvenskan. Det är inte så konstigt. Sen om det kommer bli något i sommar eller inte är för tidigt att säga. Det är en offensiv spelare som kan användas på båda kanterna eller centralt bakom anfallarna, säger Melkemichel till FotbollDirekt.se.

Belye Demte rankas som en av Etiopiens största talanger och representerar landslaget. Han har kontrakt med Syrianska över säsongen 2020.