Malmö FF:s lån av Carlos Strandberg går snart ut. Kort efter det allsvenska uppehållet går hans kontrakt med ÖSK ut och Daniel Andersson har inte släppt tanken på en sommarcomeback för det förra Belgienproffset  i MFF.
– Vi håller på och tittar på Carlos som har växt i ÖSK, liksom hela ÖSK. Men han har samtidigt kanske varit lite ensam så det finns ännu mer att få ut, säger Daniel Andersson till FotbollDirekt.se.

Carlos Strandberg har rätat upp sitt anseende efter den tunga tiden i Malmö FF. I ÖSK har vårmånaderna slutat med fyra mål och ÖSK fått lön för mödan i det att man gjorde satsningen på ett namn som kom skamfilad av svikande form.
Nu är det inte så längre.
Den dyrbara MFF-värvningen är topp-10 i skytteligan och visar att han fortfarande vill saker med sin karriär. Örebros Axel Kjäll har hittat rätt knappar på 23-åringen och sade så här i förra månaden till FotbollDirekt.se:
”Jag tycker att han är en av allsvenskans bästa anfallare, men lånet gäller till 17 juli och det är det som vi förhåller oss till”.

LÄS: JUSTERINGEN SOM YTTERLIGARE ÖKAT CHRISTIANSENS VÄRDE

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson har inte några problem med att medge att han imponeras av det Kjäll och ÖSK har lyckats med kring Strandbergs namn.
– ÖSK har växt, Carlos har växt. Vi måste vara väldigt nöjda med det ÖSK har gjort med Carlos. Inledningsvis var han lite rostig men väldigt mycket bättre och bättre. Hela tiden, säger Malmö FF:s sportchef till FD.
– Sedan har han kanske varit lite ensam och jag känner att det finns ännu mer att hämta, trots att han verkligen har gjort det bra bara som det är.

I nuläget är det emellertid osäkert vad som kommer att hända.
ÖSK som mycket genom Strandbergs produktion är uppe på nionde plats i tabellen har förstås mycket att förlora på om han plötsligt försvinner. Men samtidigt går allsvenska serieledarna mot den dubblering som alltid är så svåregerlig där allsvenskan och Europa rullar samtidigt.
– Vi utvärderar just nu. Det handlar om helheten hos oss. Exakt hur kommer vi att se ut? Men det är ju inte bara det, sedan har inte Carlos heller bestämt sig ännu för vad han mest vill. Han ska också landa i exakt vad han vill. Men vi har diskussioner med honom.

FOTNOT: Malmö FF tog Carlos Strandberg från belgiska Club Brugge för två år sedan för omkring 10 000 000.