• Publicerat 5 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Halmstad presenterade häromdagen Mikael Boman som ett nyförvärv för de kommande 2,5 säsongerna.
Boman som lämnade IFK Göteborg för spel i danska ligan med Randers återvänder alltså inte till allsvenskan och Blåvitt. Något som glädjer HBK-managern Magnus Haglund men samtidigt är han överraskad att exempelvis Blåvitt inte var med och högg på honom.

– Däremot är jag förvånad över att vi inte mötte starkare konkurrens från andra klubbar med tanke på att det är en spelartyp som många andra lag skriker efter, säger Haglund till Hallandsposten, apropå det faktum att HBK, på kvalplats nedåt i superettan, lyckades kontraktera den snart 31-årige anfallaren.

Boman hade svårt efter succén hos IFK Göteborg, där han gjorde åtta mål 2017, att etablera sig hos Randers. Det blev totalt 13 matcher på två säsonger och bara ett mål. Den senaste säsongen blev det en match från start och tolv inhopp.
Boman själv berättar att han och Halmstad var överens på ett tidigt stadium att han skulle återvända till klubben han gjorde tre säsonger för 2012-2014 efter ankomsten från Falkenberg.
– Jag och HBK var överens var överens sedan tidigare, men det finns ju alltid en osäkerhet när ett kontrakt ska brytas och det finns en tredje part. Så det blev en lång dag med mycket pappersexercis. Men nu är allting klart.

Halmstad har varit en klubb med ansträngd ekonomi men efter försäljningen av Gabriel Gudmundsson till Groningen kunde Magnus Haglund få loss ett kapital som han kunde locka Boman med, då Randers gått med på att släppa honom gratis.
– Ja, genom försäljningen av Gabbe (Gabriel Gudmundsson) till Groningen frigjordes ett visst kapital och eftersom Randers var villig att släppa Boman gratis när man hade värvat Alhaji Kamara blev det en riktigt bra affär för vår del, förklarar Magnus.