Jesper Karlström kan vara på väg bort från Djurgården. Kontraktet går ut i december och nu kan FotbollDirekt avslöja att flera utländska klubbar har sett Dif-stjärnan på plats denna vår. Klubbar från Tyskland, Belgien och Polen.

Djurgården kan vara på väg att förlora ett av sina viktigaste namn i detta kommande sommarfönster.
Jesper Karlström som just nu gör sin kanske starkaste säsong i Djurgården har ett utgående kontrakt. I april konstaterade bland annat mittfältaren själv för Fotbollskanalen att inga samtal fanns med Dif.
Enligt vad FD nu erfar så är det fortsatt bilden kring 23-åringen.

Sommaren 2017 var Karlström senast på allvar utlandsaktuell innan han skrev på ett nytt kontrakt. Den gången blev det emellertid ingenting.
”Jag kan se mig själv i en annan klubb om jag inte får speltid i Djurgården”, sade han då till Svenska Fans.

LÄS: HUR MÅR HAN EGENTLIGEN – ALLT TYSTNADE KRING DIF-STJÄRNAN 

Men nu kan det alltså på allvar vara på väg att gå hela vägen för ett mittfältsnamn som så här långt varit ett av Dif:s bästa i år. Kim Bergstrands och Thomas Lagerlöfs stora förtroende går inte att ta miste på och en på många vis helt annan situation än under Özcan Melkemichel där hans status periodvis inte var lika stark som den är nu.

FotbollDirekt har nu alltså uppgifter om att flera klubbar sett spelaren på plats denna vår, minst två klubbar från Tyskland och 1+1 från Polen respektive Belgien. Djurgården har också, enligt vad FD erfar, kontaktats men utan att något bud ännu lagts fram från någon part.

Klart är under alla omständigheter att hans kontrakt återstår det inte så mycket av. Det går ju ut i december och några samtal ser alltså inte ut att existera just nu, något han alltså inte minst själv visade för ett par månader sedan.