Foto: Bildbyrån

David Fällman missade Hammarbys möten med Norrköping och AIK. Det är inte säkert att skadade mittbacksstjärnan kommer kunna vara redo för spel när allsvenskan kickar igång igen efter uppehållet.
– Det är skitsvårt att säga, konstaterar 29-åringen för FotbollDirekt.se. 

Det var precis före halvtidsvilan borta mot IFK Göteborg 20 maj som David Fällman skadade sig. Hammarbys mittbacksgeneral åkte på en bristning som höll honom borta från spel mot såväl Norrköping som AIK och när Bajen kickar igång träningen igen 12 juni efter en kortare ledighet kommer Fällman inte att finnas med till fullo. Det tror han i alla fall inte själv.

– Nej, jag kommer nog inte kunna träna för fullt då, säger Fällman till FotbollDirekt.se.

Ni möter Häcken borta 1 juli i omstarten. Kommer du kunna vara med då?

– Jag vet inte, det är skitsvårt att säga… Men det är målet så klart!

Efter skadan mot Blåvitt lät det ändå inte omöjligt att du skulle kunna spela derbyt, nu låter det lite mer oroande?

– Ja, men då hade vi inte gjort magnetröntgen. Där såg man sedan en bristning och det är bara att acceptera. Men så klart att jag hade velat lira derbyt, det var ju min inställning och förhoppning.

Hur var det att se ditt Bajen från läktarplats förlora derbyt mot AIK?

– För jävligt, fy fan… Samma sak som när vi kryssade mot Norrköping! Nu förstår jag varför alla andra säger att det är så jobbigt att kolla från sidan, haha. Det här är något man får lära sig, men det sved extra mycket eftersom det var derby också. Nu missade jag Norrköping och AIK, två matcher som jag verkligen ville ha spelat!

Förutom Fällman saknades även Kossounou Odilon i derbyt som var avstängd. Mads Fenger, som länge var ett osäkert kort, kom till sist till spel och lirade 90 minuter i 2-0-förlusten mot Gnaget medan såväl Mats Solheim som Simon Sandberg tvingades bryta redan i den första halvleken. David Fällman suckar bara kring det hela.

– Jag brukar inte skylla på otur, men nu hade vi verkligen otur. Allt kom ju i samma veva! Normalt har man kanske en mittback borta, det får man räkna med. Men nu hade Fenger varit borta i tre veckor, jag hade min bristning, Solheim och Sandberg fick utgå skadade och så var Odilon avstängd… Allt på en och samma gång verkligen! Jag tycker dock inte att vi fokuserade så mycket på det, vilket vi inte heller behövde göra. Vi hade lösningar på problemet. Att det sedan blev en stor grej i media inför matchen, ja det förstår jag.