I går kom rubriker om en allsvensk spelare som åkt fast för rattfylla. Östersunds Posten skrev senare att det rörde sig om en spelare i Östersunds FK. Den spelaren har nu fått sparken.
”Kontraktet med Kelland är nu avslutat”, skriver klubben på sin hemsida.

Spelaren i fråga är reservmålvakten Kelland Absalom, något som Östersunds FK går ut med i dag på sin officiella hemsida.

Pressmeddelandet i sin helhet:

”Efter helgens match mot GIF Sundsvall körde en av föreningens spelare, Kelland Absalom, med förhöjd alkoholhalt i blodet. ÖFK tar bestämt avstånd från det som har hänt och kontraktet med Kelland är nu avslutat.

ÖFK har en värdegrund som vi har jobbat med under en längre tid och vi accepterar inte det som har hänt. Kelland Absaloms kontrakt är nu avslutat och han kommer inte att återvänd till föreningen efter sommarledigheten.

Kelland Absalom får sparken från ÖFK

När spelarna i ÖFK kommer att komma tillbaka till träningen igen efter sommarledigheten, kommer ÖFK att ha genomgång av föreningens värdegrund och hur en spelare, ledare eller annan anställd personal ska och bör agera.

Föreningen eller dess representanter kommer inte lämna några fler kommentater angående det inträffade.”

I slutet på mars värvades Absalom in på ett sex månader långt kontrakt från den närliggande klubben Ytterhogdal i division 2. Målvakten har en bakgrund i Wigans akademi.