• Publicerat 4 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

När AIK säkrade klubbens tolfte SM-guld på Guldfågeln Arena i november sprang flera av klubbens supportrar in på planen för att fira guldet med spelarna. Det har nu fått till följd att Kalmar FFs säkerhetsansvarige för matchen nu har åtal att vänta.

– Den misstänkte är förhörd och kommer att bli det minst en gång till. Som jag bedömer det är bevisningen stark emot personen och jag hoppas kunna väcka åtal någon gång i sommar, säger kammaråklagare Magnus Ling till Barometern.

Det brott som åberopas av Ling är brott mot ordningslagen – ett straff som kan ge allt från böter till fängelse upp till sex månader.
– Jag kan säga så här: Att det är en offentlig tillställning som är villkorad av polisen och de villkoren är inte uppfyllda, man har fått villkor och de villkoren har man inte följt, det är det som brottet kretsar kring, säger Magnus Ling.

Den person som är säkerhetsansvarig hos Kalmar vill inte förekomma i media för tillfället men klubbchefen Mattias Rosenlund uttalar sig däremot för Barometern.
– Vi får avvakta och se vad myndigheten kommer fram till men rent allmänt tycker jag att det här är rent absurt, att en enskild individ ska ta ansvar för att polisen ändrar sina krav ett dygn innan matchen, säger Rosenlund till Barometern.

Han berättar också i tidningen att Kalmar noga förberett sig för matchen under en längre tid för att vara beredd på att det kunde ske planstormning i samband med ett SM-guld för AIK och att klubben följt polisens direktiv till punkt och pricka, även de punkter som ändrades något dygn innan matchen.
– Vi kan inget annat göra än att stötta vår säkerhetsansvarige i det här fallet och framgent är jag genuint orolig, vem vill ta ett sådant här uppdrag när förutsättningarna ändras en dag innan en sådan här speciell match?