Foto: Bildbyrån

Omar Eddahri fick en pangstart på årets allsvenska med Sundsvall då han svarade för ett mål och en assist i upphämtningen mot Djurgården i premiären. Redan i tredje omgången gick dock anfallaren sönder och han är inte tillbaka ännu. Eddahri som var skadad stora delar av 2018 har sin teori klar varför han haft stora skadebesvär senaste året.
– Jag gick upp 5-6 kilo. Jag var nere i gymmet väldigt mycket, men jag har droppat de kilona nu. Förhoppningsvis kommer det hjälpa mig, berättar 28-åringen för FotbollDirekt.se. 

Efter att tillsammans med Mohamed Buya Turay burit AFC Eskilstunas offensiv såväl i superettan 2016 som allsvenskan 2017 tog Omar Eddahri det oväntade steget till Sirius.

Flytten visade sig bli ett felval. Eddahri hade skadebesvär och när han väl var frisk fick han inget förtroende från tränarduon Kim Bergstrand/Thomas Lagerlöf. Eddahri lämnade Sirius redan i maj förra året och tanken var att han skulle fortsätta i Marocko, men av personliga skäl hann sejouren i Nordafrika knappt börja förrän anfallaren tvingades vända hem till Sverige igen.

Den här gången skrev Eddahri på ett korttidskontrakt med Djurgården, men precis som i Sirius plågades 28-åringen av skador och det blev inget större avtryck i den blårandiga dressen i fjol.

På Tele2 Arena den 1 april i år satte dock Eddahri avtryck – och det rejält. Sundsvall hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Djurgården och det var Eddahri som låg bakom det hela med ett mål och en assist.

I matchen därpå gjorde Eddahri på nytt en fin insats, detta i den överraskande 3-1-segern mot Malmö FF. I allsvenskans tredje omgång var dock olyckan framme. Eddahri skadade foten borta mot Elfsborg och har sedan dess inte varit tillgänglig för spel.

Trots den långa frånvaron håller Eddahri humöret uppe.

– Jag kör rehab och det går framåt . Jag tar en dag i taget, säger han till FotbollDirekt.se.

Kan du spela i omstarten mot AFC 29 juni?

– Det är omöjligt att säga när jag kan spela igen. Vi får se, men jag hoppas så klart att jag kan vara med i omstarten.

Du har varit skadad väldigt mycket det senaste året?

– Ja faktiskt. Jag hade en fotskada i Djurgården också. Jag har undersökt vad det kan bero på och jag har en teori. Det är att jag gått upp mycket i vikt…

Har du byggt muskler eller bara ätit onyttig mat?

– Nej alltså jag var nere i gymmet väldigt mycket. Jag gick upp 5-6 kilo, kanske att skadorna har med det att göra. Men jag har droppat de kilona nu. Förhoppningsvis kommer det att hjälpa mig.

Vilken start du hade i början, måste ha känts skönt?

– Ja starten var fantastisk! Först mot Djurgården och Malmö, sedan kom skadan mot Elfsborg. Jag kände mig riktigt bra även mot Elfsborg så det var väldigt tråkigt att jag gick sönder. Tyvärr är det en del av sporten. Ibland går det fantastiskt, ibland skadar man sig. Men det är lugnt, jag längtar till comebacken!

Sundsvall har haft det rätt tungt efter att du gick sönder. Ni ligger på delad kvalplats…

– Det beror säkert på fler saker än att jag har försvunnit. Vad det handlar om får andra spekulera i, men givetvis är det väldigt tråkigt att det inte gått så bra. Vi har ett för bra lag för att ligga därnere!