Foto: Bildbyrån

Oscar Krusnell värvades från Sunderland till Hammarby sommaren 2017, men än så länge har vänsterbacken inte fått det att flyga i den grönvita klubben. Nu är 20-åringen utlånad till Frej, där det endast blivit en match under våren. Kändisartisten Carola Häggkvists son Amadeus Sögaard går före i superettan-klubbens elva.
– Så är det, men det kan inte fortsätta så här. Det har inte varit optimalt i Frej, berättar Krusnell för FotbollDirekt.se. 

Tillsammans med Muamer Tankovic och Sander Svendsen presenterades Oscar Krusnell för Hammarby på en presskonferens på Restaurang Kvarnen sommaren 2017. Medan Svendsen gjorde avtryck direkt med sex mål på tio matcher och Tankovic nu varit Bajens bästa spelare under våren har Krusnell ännu inte flugit i den grönvita dressen.

Visserligen blev det fyra allsvenska framträdanden 2017 (varav en match från start), men i fjol bara ett inhopp i seriespelet och under vårsäsongen i år har vänsterbacken varit utlånad till Frej – där det hittills bara blivit en match. Det är ingen skada som spökar. I stället har Amadeus Sögaard, son till den mycket kända artisten Carola Häggkvist, opererat till vänster i backlinjen.

– Så är det. Det är en konkurrenssituation på den positionen. Det har inte varit optimalt, säger Krusnell till FotbollDirekt.se.

Med tanke på dina meriter borde du väl vara en startman i ett lag som tillhör bottenskiktet i superettan?

– ”Ama” (Amadeus Sögaard) har gjort det bra, men personligen känns det inte alls bra. Det kan inte fortsätta så här, berättar 20-åringen vars låneavtal med Frej löper ut i sommar.

– Men det finns möjlighet att förlänga. Jag har inte snackat med Hammarby ännu så jag vet inte vad som händer. Jag har inte så bra koll.

FÖRSTAVAL. Amadeus Sögaard håller Hammarbylånet Oscar Krusnell utanför elvan i Frej.  Foto: Bildbyrån.

Men med tanke på din situation lär du väl knappast vilja förlänga lånet i Frej?

– Vi har några matcher kvar innan uppehållet, sedan får vi se. Men som sagt, det kan inte fortsätta så här. Det känns inte bra att inte få spela.

Vad säger Hammarby om det här?

– Jag har ju kontakt med dem varje vecka, men det är inte Bajen som tar ut elvan i Frej, de har inget att göra med laguttagningen. Som jag sa, det här är ingen optimal situation för mig.

Finns det klubbar i allsvenskan eller superettan som är intresserade av att låna dig i sommar?

– Det har jag ingen koll på, sådant får jag ta vid uppehållet. Fokus nu är att prestera och ta en plats.

Du har varit i Hammarby i två år nu. Jag antar att du hade förväntat dig mer när du kom från Sunderland?

– Jo, så klart. Men under hösten 2017 kändes det ändå helt okej. Jag fick spela några matcher och så, men det är tufft att slå sig in. Hammarby är ett bra lag och den här våren har inte gått som jag tänkt mig. Det är upp till mig själv att vända på det här.

Kan det bli så att du spelar resten av säsongen i Hammarby?

– För mig är det viktiga att spela fotboll och spela matcher. Med tanke på den rådande konkurrenssituationen i Hammarby… Det är inte jättetroligt att jag kommer få spela där. Men med det sagt har jag kontrakt med Hammarby i över ett år till och det är klubben som jag tillhör!