Foto: Bildbyrån

AFC Eskilstuna ligger sist i allsvenskan. I går föll man med klara 0-2 hemma mot IFK Norrköping och samma klubb meddelar man att tre spelare får lämna klubben – samt fystränaren. 
– Vi anser inte att de har levt upp till det vi hoppades på, säger AFC-tränaren Nemanja Miljanovic till Eskilstuna-Kuriren.

Vårsäsongen har varit riktigt tuff för AFC Eskilstuna. Nykomlingen avslutade med att förlora mot IFK Norrköping och när serien vänder ligger man sist med blott sex poäng på tolv matcher.

Nu får det konsekvenser för några av klubbens spelare. Artem Rakhmanov, Ivan Bobko och Vladislav Bragin får alla sina kontrakt hävda och även fystränaren Yulia Rakhmanava – gift med Artem Rakhmanov – får gå.

– Det fanns en klausul i kontrakten som gjorde att vi hade möjligheten att bryta efter ett visst datum och den har vi aktiverat, säger tränaren Nemanja Miljanovic till Eskilstuna-Kuriren.

Vitryssen Rakhmanov och ryssen Bragin gjorde inte många minuter. Fem respektive ett inhopp. Ivan Bobko fick desto mer speltid men klubben valde ändå att avsluta samarbetet.

– Vi anser inte att de har levt upp till det vi hoppades på. Det är fina killar alla tre och de har skött sig bra. Men ibland klaffar det inte rent sportsligt vilket inte är helt ovanligt.