Helsingborg förmådde inte lugga Malmö FF på en poäng. Men det var inte långt borta och i SVENSKA FANS spelarbetyg får flera namn höga betyg.

Helsingborg föll med 0- 1 på Olympia mot Malmö FF men det var ett derby som var hedersamt för den allsvenska nykomlingen.
Svenska Fans redaktion för HIF delade ut flera höga betyg, inte minst till målvakten Kalle Joelsson, Mamudo Moro och Rasmus Jönsson, samt Markus Holgersson. Där namn som verkligen bidrog till att jaga Malmö på allvar i den andra halvleken.

”Var den som mest eldade på sitt lag. Spelade rutinerat, var bra kraft både offensivt och defensivt”.

”Tillbaka i startelvan. Riktigt bra i andra halvlek då han tog sig in centralt i farliga lägen i större utsträckning än tidigare. Flera bra inlägg. Fick bra målchans, men avslutade utanför”.

”Blek första halvlek. Enorm i den andra halvleken då han plötsligt var tillbaka på toppen av sin förmåga. Fördelade boll, drev boll, slog svåra passningar med rätt adress. Nära bli målskytt också.

 

Laginsatsen, 6,5.
”HIF får med beröm godkänt trots att man förlorade. I ett utsatt läge mot ett riktigt starkt lag levererade man en mycket stark andra halvlek och man förtjänade poäng den här gången”.

(Betygsskala: 3=Urusel, 4=Usel, 5=Underkänd, 6=OK, 7=Bra, 8=Mycket bra).

HÄR Svenska Fans redaktion om Helsingborgs spelarbetyg efter derbyt !