• Publicerat 3 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Mikael Boman gjorde 18 mål för IFK Göteborg på 71 allsvenska matcher. Ett och ett halvt år efter avskedet från Blåvitt är anfallaren nu tillbaka i Sverige – och tidigare klubben Halmstad.
– Min första tanke var inte att komma hem till Sverige och spela i superettan om jag ska vara ärlig, säger han till klubbens hemsida.

Efter att ha spottat in mål i såväl Falkenberg som Halmstad värvades Mikael Boman till IFK Göteborg inför 2015 års allsvenska. Väl i den blåvita dressen blev det 18 mål på 71 allsvenska matcher innan anfallaren efter säsongen 2017 lämnade för danska Randers.

Nu, ett och ett halvt år senare, är Boman tillbaka i svensk fotboll. 30-åringen har gjort klart med Halmstad och därmed gör han comeback i superettanklubben.

– Det känns fantastiskt. HBK är en jättefin klubb och jag hade det fantastiskt bra här när jag spelade här sist. Jag trivs i stan och på Örjans så det känns helt grymt att vara tillbaka, säger Boman till klubbens hemsida.

Anfallaren har kritat på ett kontrakt som sträcker sig fram till december 2021. Boman erkänner dock att spel med HBK i superettan inte var prioriterat för honom till en början.

– Jag har haft det tufft den senaste tiden i Danmark och vi kom överens om att det vore bra för mig att hitta något nytt. Min första tanke var inte att komma hem till Sverige och spela i superettan om jag ska vara ärlig. Men när jag fick kontakt med Tony och Magnus och de berättade mer om hur klubben utvecklats och om vad ambitionen är så kändes det naturligt att komma hit igen. Det är speciellt att få komma tillbaka till HBK.