• Publicerat 2 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Malmö FF befäste sin serieledning genom att vinna Skånederbyt borta mot Helsingborg. Men HIF föll med flaggan i topp. Här är FD:s rapportering från HIF-MFF 0-1.

FD rapporterade live!

SLUT! Malmö FF visar styrka och vinner derbyt mot Helsingborg. Hemmalaget hade flertalet lägen i andra halvlek men fick aldrig till sina avslut bakom en stabil Johan Dahlin. MFF håller undan och vinner efter matchens enda mål av Markus Rosenberg.

80′ Kalle Joelsson med ännu en vass parad. Håller HIF:s poängchanser levande. Detta är inte över!

65′ Helsingborg skapar halvläge efter halvläge – men får inte riktigt till det i avslutslägena. Flera skott som blockerats. Helsingborg är det bättre laget just nu och en kvittering hade inte varit orättvis.

Helsingborg öser på och MFF är pressade. Men ännu ingen kvittering.

50′ Intensivt där ute nu. Moro inblandad i flera dueller där han vill ha straff. HIF-klacken upprörd. Men domaren gör rätt som inte ger någon straff.

Andra halvleken igång. Helsingborg öppnar väldigt intensivt med dubbla chanser. Bjarnason nära lätta in kvittering men får ingen träff. Frispark i fint läge efter att Moro fällts av Safari. Bjarnason skjuter i huvudet på Rieks.

Halvtid: MFF i klar och rättvis ledning. Kanske i underkant då Joelsson gjort ett par vassa räddningar.

38′ Jätteräddning från Joelsson som med sina reflexer räddar HIF där. En hård frispark från Rosenberg som ändrar riktning på Weberg.

En halvtimme spelad och det är MFF som ligger på främst för ett mål till. Helsingborgs höga presspel var nära att ge betalt inledningsvis, men nu har den avtagit och MFF kontrollerar.

18′ MÅL! MFF tar ledningen – efter en bra period av HIF. Rieks sticker fram bollen mellan HIF:s mittbackar. Fri med målvakten får Rosenberg och han gör inget misstag. Tunnel på Joelsson och 1-0 MFF.

15′ Chanskavalkad de senaste minuterna. Joelsson med en vass dubbelräddning för HIF – där var Traustason och Rieks nära! Moro testar skott som styrs och även Dahlin får sträcka ut!

1′ Matchen är igång! Härlig intensitet – både på planen och på läktarna.

HIF: Joelsson – Randrup, Liverstam, Weberg, Holgersson – Abubakari, Landgren – Moro, Wanderson, Jönsson – Bjarnason.

MFF: Dahlin – Larsson, Innocent, Lewicki, Safari – Berget, Traustason, Christiansen, Rieks – Molins, Rosenberg.