Inför derbyt sa Nikola Djurdjic att Hammarby skulle skjuta från halva planen för att Oscar Linnér har dåligt självförtroende. Ord han fick äta upp efter 2-0 till AIK. Linnér tyckte utspelet var onödigt, men tackar för tändvätskan.

– AIK har också en målvakt (Oscar Linnér) som för närvarande tappat rytmen och huvudet. Eftersom att han är i den formen så tycker jag att vi ska prova att skjuta från halva planen. Han är en riktigt bra målvakt, men jag tror att han har tappat självförtroendet nu. Han har stått för ett par tavlor, därför måste vi testa skjuta på honom från alla vinklar och oavsett avstånd, sa Nikola Djurdjic till Expressen i veckan.

Men efter derbyt var det Linnér som stod som segrare (2-0) med en hållen nolla. Han tyckte det var onödigt av Bajenanfallaren.

– Han går ut onödigt innan matchen och svingar i media. Om det är hans sätt att förbereda sig inför ett derby så är det helt lugnt för mig. Jag la inte fokus på det där och då. Jag hade fokus på matchen, men den här killen (Djurdjic) var en av killarna jag gick ut och tog i försvar när vi vunnit SM-guld och han hade varit på vår guldfest. Jag såg till att tona ner läget för att jag respektera honom som fotbollsspelare. Sedan när han går ut och säger en sådan här ska i media, jag hörde om det först efter matchen, men jag tänker bara ”skitsamma”. Nu när jag såg vad han hade sagt så känns det som ett bra läge att kontra, säger Linnér till Expressen.

Han menar att AIK använde det som tändvätska inför matchen.

– Nej, jag tycker det komiskt. Det här var min femte derbynolla i rad – jag är den sista som tappar huvudet i de stora matcherna. Det är bra, han boostar oss och hjälper AIK att ladda upp inför matcherna och vi går ut och exploderar som i dag.

Daniel Sundgren instämmer i att Djurdjic uttalande var till AIK:s fördel i uppladdningen.

– Vi fick mycket energi av Djurdjic när han sa att han skulle skjuta mycket på Oscar. Och vi sköt på deras keeper i stället och det känns underbart, säger han.