• Publicerat 2 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Helsingborg och Malmö FF möts på söndagskvällen i ett hett skånederby. Hemmalaget hade hoppats att lagets absoluta nyckelspelare skulle kunna spela men nu ger uppgifter vid handen att det inte blir så.

Ljumskproblem är det som har stoppat Andreas Granqvist från spel den senaste tiden och nu skriver Kvällsposten att Helsingborg får klara sig utan landslagsförsvararen i derbyt mot Malmö FF. Ett mycket tungt avbräck förstås som försämrar Helsingborgs chanser till att ta poäng.

Att matchen är viktig poängteras också av att Helsingborg valt ”stänga” sina träningar för att gnugga detaljer och att klubben väljer att ligga lågt med vilka spelare som saknas. Den första halvtimmen var öppen innan träningen stängdes och under den öppna delen var inte Granqvist med på träningen, utan satt vid sidan av planen – en indikation god som någon att försvararen som var bäste målgörare i landslaget 2018, ser ut att missa derbyt mot Malmö.

– Alla är med i matchtruppen och vi hoppas att de kan spela, men vi får vänta in i sista minuten för att se hur det känns med dem, säger lagets sjukgymnast Markus Pettersson till Kvällsposten.

I nästa vecka spelar Sverige EM-kval mot Malta och Spanien och för förbundskapten Janne Anderssons del är förstås rapporterna oroande om inte Granqvist kan vara med. Samtidigt öppnar det för andra spelare som exempelvis AIKs Per Karlsson om denne gör ett bra derby mot Hammarby.