Djurgården gör sin bästa allsvenska start så här långt sedan 2005. I fjol gick Dif också starkt med under våren innan flera tunga försäljningar förstörde. Scenariot ska inte upprepas i kommande sommarfönster.
– Vi planerar inte för att sälja spelare i sommar och det finns just nu inga sådana indikationer, berättar sportchef Bosse Andersson för FotbollDirekt.se efter lördagens seger.

Djurgården är tvåa i allsvenskan efter 2-0 på Sirius på nya Studenternas i Uppsala. Inte mer än tre poäng är vad det handlar om fram till suveräna Malmö FF som i morgon derbyspelar mot Helsingborg.
Vad det här är värt återstår nu att se för Djurgården men klart är att Dif liksom i fjol går med högt upp i tabellen. För ganska precis ett år sedan så såg det ju också lovande ut  innan man, en bit in i juni, så var Felix Beijmo såld till Werder Bremen och bara en månad senare var Tino Kadewere borta, han å sin sida såld till Le Havre i franska Ligue1.
Affärer för stora pengar, uppskattningsvis 50 miljoner men sportsligt så skulle det bli för tungt för Djurgården som succésivt tvingades ge upp toppambitioner. Den fina våren vittrade allt efter som sönder.

LÄS: INGA PROBLEM MED ATT PRATA OM DJURGÅRDEN 

I år så ska Djurgården däremot se ut på ett annat vis när det snart nalkas sommarfönster. Några stora transfers är inte att vänta.
Under alla omständigheter krävs det väldigt stora erbjudanden för att Dif ska sälja bort sig ännu en gång. Sportchef Bosse Andersson är hur som helst lättad över den starka starten som nu ger rejäl arbetsro inför sommaruppehållet.
– Men det är en väldigt bra vår Djurgården. Vi har förlorat båda derbyna men ändå vunnit vunnit sju av 12 matcher. Man ska också komma i håg så många skador vi har haft. Det ska bli väldigt intressant att få se oss börja om i juli och förhoppningsvis vara skadefria, säger Bosse Andersson på plats i Uppsala till FotbollDirekt.se och imponeras av hur Djurgårdens nya tränarduo mer och mer ser ut som succér:

– Otroligt kompetenta tränare som har jobbat så hårt för detta så här långt. Otroligt stolt över resultatet så här långt. Det är två tränare som verkligen passar in i Djurgården.

Jämte kommer vi in på stundande transferperiod som öppnar i mitten av juli och affärerna som förra året förstörde, å andra sidan gav det intäkter som i dag har gjort Dif ekonomiskt oberoende framåt för lång tid framåt med ett eget kapital vid senaste årsräkningen på 72 000 000. Bara Norrköping och Malmö FF redovisar större eget kapital.
– Vi diskuterade länge 2018 innan vi släppte spelare. Nu ska det mycket till vi ska ha större omsättning än förra året. Det är en annan situation nu än på många år, säger sportchefen och syftar till den starka ekonomiska balansen.

– Vi har sålt många spelare i tio av elva fönster. Så kommer det inte att bli nu. Dels för att vi inte behöver det på samma vis nu men också för att vi  inte planerar för det och inte heller har några sådana indikationer, avslutar Bosse Andersson för FotbollDirekt.se.