Östersund och Gif Sundsvall 1- 1. Men det fanns känslor där, motstridiga. Noah Sonko Sundberg ville som exempelvis inte alls fira sitt mål. AIK:s ex-talang ville visa Giffarna den respekten.
– NäNä, det är onödigt. Jag var i Sundsvall i två år och hade, det är onödigt, säger han till C More.

Tre raka förluster för Östersund har gjort så att jämtarna sjunkit tillbaka. Det var ju annars ett tag inte långt i från toppstrid i början. Man gick med fint innan man fått problem de senaste veckorna.

Giffarna å andra sidan har haft det väsentligt mycket värre med sex raka utan seger och man har inte alls klarat förväntningarna som ju på förhand är högre efter förra årets succé.

Med det har detta Norrlandsderby i stort sett haft krisstämpel över sig på Jämtkraft arena på lördagen. Giffarna började annars bäst och var efter den första halvleken i spelmässig ledning men det var 0- 0 på tavlan.

LÄS: LEEDS PÅ PLATS I DAG FÖR ATT SPIONERA PÅ ÖSTERSUNDSDUON

Pa Konate gjorde sedan så att det blev 1- 0 i den första halvleken.
Hans boll hittade in till Tobias Eriksson som använde vänstern och ett säkert avslut.
Där kunde inte Aly Keita göra mycket. Ett mål som faktiskt var Erikssons första i allsvenskan för Giffarna på elva år, detta efter tio i Kalmar FF, skriver Expressen.

– Ja, det var inget fel på det avslutet. Det var ett tag sen, så det var på tiden. Man är sugen på att bidra, så det är skönt att få sätta dit den, sade Eriksson till C More.

Där på var inte 2- 0 långt borta.
Linus Hallenius såg ut att ha gjort det innan det blev bortdömt. Hallenius blev rejält förgrymmad men domaren gav inte med sig.

I andra kom ÖFK tillbaka när Hosam Aiesh spelade fram Noah Sonko Sundberg. 1- 1.

I slutet var det roulette. I ett ögonkast kunde först Maic Sema ha överlistat Keita men träffen medi vänsterfoten räddades suveränt.

Bara några moment senare högg Dino Islamovic men hans boll susade i stolpen. Detta i ett skede när tiden hade rullat över på 90 spelade minuter.
Maic Sema fortsatte:
– Vi gör en bra första halvlek och ledde välförtjänt. Det var ett derby och mycket kamp och sen går båda lagen för det i slutet. Jag hade ett bra läge att avgöra, men den gick inte in. Jag har ju en bra vänsterslägga och jag tror inte att Keita vet vad han gör där, sade Maic efteråt till Cmore.