Leeds missade Premier League med en hårsmån. Trots det blev Marcelo Bielsa kvar på tränarposten. Inför nästa säsong visar den klassiska klubben nu intresse för två allsvenska spelare. Enligt FD:s källor är Leeds på plats i Östersund för att studera ÖFK-stjärnorna Hosam Aiesh, 24, och Dino Islamovic, 25. 

I kväll spelas säsongens första Norrlandsderby i allsvenskan mellan Östersunds FK och GIF Sundsvall. Två klubbar som drabbats av formsvackor den senaste tiden och som mer än gärna vill stänga vårsäsongen med tre poäng innan sommaren.

Trots att ÖFK haft det resultatmässigt motigt så finns spelare i truppen som dragit till sig intresse från utlandet. Dino Islamovic, som värvades från Trelleborg inför säsongen 2018 och stod för nio mål på 22 matcher, och Hosam Aiesh hade redan i vintrats bud på sig från utländska klubbar.

Men ÖFK valde i båda fallen att tacka nej. Enligt FD:s källor var en italiensk klubb redo att köpa Islamovic för cirka en miljon euro, men ÖFK valde att nobba, och i Aiesh fall fanns bud från Turkiet på närmare två miljoner euro – men utan att det räckte för att ÖFK skulle släppa spelaren.

Sedan dess har Aiesh varit tydlig med att han gärna testar vingarna utomlands och hoppas bli såld i sommar.

– Jag tror att alla vet att jag vill lämna i sommar. Jag har varit i Östersunds FK i fyra och ett halvt år i sommar. Jag har haft en fantastisk tid och trivs jättebra, men det känns som att jag vill testa på något nytt och ibland har det att göra med tiden också. Jag vill hitta något nytt och testa på något nytt för min utveckling, sa han till Fotbollskanalen efter 3-1-förlusten mot Djurgården för ett par veckor sedan.

Och kanske är en flytt på väg att bli av.

Enligt FD:s källor är en engelsk storklubb i The Championship på plats på Jämtkraft arena imorgon när ÖFK spelar derby mot GIF Sundsvall.

Det rör sig om Marcelo Bielsas Leeds som är där med en eller flera scouter för att se både Aiesh och Islamovic med egna ögon.

Leeds, med den svenske landslagsbacken Pontus Jansson i truppen, föll i playoff till Premier League mot Derby och får således ta nya tag i jakten på uppflyttning.

2018 sålde Östersunds FK för mest pengar av alla allsvenska klubbar; 67 miljoner – varav Saman Ghoddos till Amiens stod för runt 40 miljoner av dessa.