Henrik Löfkvist värvades från Dalkurd inför säsongen. Men efter en skada i premiären har det inte blivit något mer. Mot Falkenberg på lördag är han så äntligen tillbaka i spel.
– Jag är redo om de vill ha mig på plan, säger han till Fotbollskanalen.

Flera månader efter den allsvenska premiären mot Sirius är Henrik Löfkvist spelklar för Kalmar FF igen.

– Det känns självklart väldigt bra att äntligen få vara en del i gänget igen. Nu när man har stått på sidan så länge och missat så mycket som jag gjort känns det oerhört bra, säger KFF-backen till Fotbollskanalen.

Löfkvist är nu med i matchtruppen till lördagens möte borta mot jumbon Falkenberg. Men får han spela?

– Det är upp till tränaren. Vi får se i morgon hur det blir. Jag har tränat på bra i veckan, men sen vet både de och jag att om man varit borta några veckor är man inte helt redo. Men formen och kroppen känns bra och jag är redo om de vill ha mig på plan, säger han.

Kalmar saknar skadade Papa Diouf och Viktor Elm (avstängd) mot FFF.

Truppen: Viktor Agardius, Fidan Aliti, Adrian Edqvist, Mahmoud Eid, Rasmus Elm, Nils Fröling, Herman Hallberg, Adam Hellborg, Lucas Hägg-Johansson, Piotr Johansson, Henrik Löfkvist, Isak Magnusson, Maxwell, Viktor Noring, Emin Nouri, York Rafael, Rafinha, Romario. Måns Söderqvist