• Publicerat 30 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Det är första Skånederbyt på flera år men det är ett Malmö FF i serieledning som inte har några vidare kunskaper om Helsingborg. Åtminstone inte Guillermo Molins som i en intervju med Kvällsposten medger att han inte kan någonting om HIF.
Jag har ingen aning, säger Molins när han bland annat får frågan om var HIF ligger i tabellen.

Vilken söndag som ligger framför och väntar med sådana kassakor som AIK-Hammarby i Stockholm och så en stormatch som det var några år sedan vi såg när Helsingborg möter Malmö på Olympia – MFF just nu med en sexpoängsledning i toppen att bygga kring.

Däremot så är det inte utan att man undrar om inte som exempelvis Guillermo Molins okunskap om HIF kan vara lite farlig? Molins visar tydligt att han inte kan någonting om ärkerivalen och då är det ändå en av årets största allsvenska matcher som är nära.
– Det ska bli kul, det var länge sedan man spelade den matchen. Jag tror det var 2016 senast, va?, säger Guillermo Molins till Kvällsposten.

– Sedan har jag ingen aning om var de (HIF) ligger i tabellen.

Backstjärnan Behrang Safari säger så här till samma tidning:
– Om jag ska vara ärlig så är det sällan jag kollar på tabell, poäng och allt sånt där. För mig, och jag hoppas för det flesta här, så handlar det om nästa match, vinna den och ”off to the next”. Det är vad det handlar om och det har funkat bra. Så länge vi tar tre poäng vet vi att vi har gjort vårt, säger Safari som på frågan om HIF:s tabelläge svarar.

– Jag vet inte var de ligger. Som jag sa, jag kollar sällan tabeller.

Markus Rosenberg däremot har någon form av uppfattning även om det inte direkt handlar om några djupkunskaper inför en av årets största allsvenska möten.

– Ja, det har jag. De ligger ovanför Sundsvall där någonstans. Jag skulle säga åtta-nia.

Kvp: De ligger 13, precis ovanför kvalstrecket.
– Är det sant?