Fjolårets skyttekung Bjarnason  ser ut att missa det heta skånederbyt. Anfallaren klev av under förmiddagens träning efter att ha känt av svåra smärtor.
– Han kände att det högg till, säger sjukgymnasten Markus Pettersson till HD.

Helsingborgs IF har drabbats av flertalet skador på tunga nyckelnamn. Andri Rúnar Bjarnason klev av under förmiddagens träning och anfallaren kan inte säkert säga att han spelar söndagens derby mot Malmö FF. Han ska ha fått svåra smärtor i ländryggen och ska sedan ha lagt sig ner i gräset.

– Det var någonting i ryggen, han fick en rotation och kände att det högg till, säger sjukgymnasten Markus Pettersson till Helsingborgs Dagblad.

Landslagskaptenen Anderas Granqvist är även han i riskzonen, mittbackstjärnan är osäker till spel och har missat en hel del matcher på grund av segdragna ljumsksmärtor som nu letat sig upp i magtrakten. Granqvist tränade under förmiddagen med klev sedan av efter en timmes träning.
– Tanken var att han skulle träna med laget idag, så första steget är avklarat han fick en bra belastning, det intressanta är hur han känner sig i morgon bitti (fredag). Vi får avvakta och se och ta beslut hur vi går vidare, om han ska träna på plan imorgon igen, säger Markus Pettersson till HD.

Helsingborg har startat denna säsong ganska knackigt. Laget ligger efter elva omgångar på en trettonde plats och har på de senaste fyra matcherna förlorat två och kryssat densamma. Nu väntar ett hett Skånederby på Olympia när tabellettan Malmö kommer på besök.

ADRIANO VISCONTI