• Publicerat 30 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Häcken mot AFC Eskilstuna i cupfinal – det var aldrig något snack om vem som var starkast på Bravida Arena. Klar seger för hemmalaget Häcken som är svenska cupmästare 2019 och får spela Europa League i sommar. Här är FD:s liverapport från matchen.

HÄCKEN – AFC 3-0

Slut, Häcken vinner med 3-0 och är svenska cupmästare 2019!

3-0 Häcken! Inhoppande Lundberg får näta. Jeremejeff hittar fram till Paulinho som lämnar över till Lundberg som skjuter från boxgränsen, ett lågt skott i bortre hörnet som Söderberg inte når.

Full tid nu, tre minuters tillägg.

Lite drygt tre minuter kvar nu, ett byte i vardera lag: Daleho Irandust ut och Viktor Lundberg in för Häcken. I AFC så kommer Jacob Lackell in för Ivan Bobko.

Publiksiffran: 4 958. Får sägas vara en bra siffra i ruggigt väder. Bravida Arena tar drygt 6 000 åskådare.

Defilering i slutminuterna. Absolut ingenting talar för att Häcken ska tappa detta. Full kontroll.

Tio minuter kvar nu – 1-0-skytten Faltsetas kliver av, ersätts av Gustav Berggren.

2-0 Häcken! Nickmål igen – Joona Toivio sätter dit bollen med skallen efter ett frisparkslyft från Adam Andersson.

Nytt byte AFC: Gustav Jarl ut, Daniel Miljanovic in. Det i minut 75.

Snart 70 minuter spelade. Statistik som säger en del, avsluten: 16 för Häcken, 4 för AFC. På mål: 4 för Häcken, 0 för AFC.

Byte AFC: Ferid Ali ut, och Wilhelm Loeper in.

60 minuter spelade och lite annan matchbild nu. AFC har mer boll och Häcken ställer om. Det blir stora ytor på AFC:s halva när Häcken vinner boll, än så länge har det gett hemmalaget två bra lägen.

Raskaj lyfter fram till Ali i Häckenboxen, han faller men får inget gehör från domaren. Häcken ställer därefter om snabbt och det avslutas med skott Paulinho, en bra bit utanför.

Det blir kort därefter omställning, jättefin boll i djupet av Jeremejeff och Paulinho kommer en mot en, hittar Adam Andersson som kommer rusande till vänster. Andersson helt ren men skottet över! 53 minuter spelade.

AFC med lite mer boll i inledningen av andra halvlek jämfört md första. En längre period på Häckens halva stannar vid inlägg Hodzic som fastnar på Häckenspelare.

Andra halvlek i gång, inga byten i paus.

Slut på första halvlek, 1-0 till Häcken i paus.

Ole Söderberg en av matchens bästa spelare, det säger en del om hur det sett ut i första halvlek. Nu ny kanonräddning – Paulinho skjuter från distans och skottet hade suttit i krysset om inte Söderberg varit där med en näve och viftat bort den. Hörnan resultatlös.

AFC igen – Nnamani hittar Raskaj i ett bra läge i boxen men Raskajs skott täcks bort. 33 minuter spelade.

Då sticker AFC emellan med ett vasst läge – Raskaj bryter en passning på Häckens planhalva och hittar Nnamani i djupet. Han drar till från högerläge och skottet tätt över!

Drygt halva första halvleken spelad och Häcken dominerar totalt. Irandust avslutar ett anfall med skott tätt utanför.

Bra frisparksläge Häcken och Paulinho försöker skruva över mur, men Felix Michel hoppar upp och är i vägen med skallen.

Häcken har tagit över helt efter 1-0-målet. Ny målchans av jättehög kvalitet när Ekpolo hittar Yasin som hittar in till en sopren Jeremejeff i boxen. Kanonparad av Söderberg.

1-0 Häcken! Hörna, Irandust med inåtskruvad sådan och Alexander Faltsetas får perfekt träff med skallen, nicken mot bortre stolpen och Söderberg i AFC-målet chanslös. Faltsetas ser till att fira rejält med riktigt akrobatiska volter efter målet.

Efter fem minuter, matchens första målchans, och den är högkaratig – Paulinho hittar Irandust i boxen och stolpskott av Irandust!

Matchen igång.

Startelvorna är ute, det har varit osäkert kring Paulinho i Häcken som varit skadad, men nu står det klart att han är redo för spel.

Häcken: Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Adam Andersson – Erik Friberg, Alexander Faltsetas – Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Paulinho – Alexander Jeremejeff.

AFC: Ole Söderberg – Felix Michel, Jesper Björkman, Jose Leon – Adnan Kojic, Anel Raskaj, Ivan Bobko, Kadir Hodzic – Gustav Jarl, Samuel Nnamani, Ferid Ali.