• Publicerat 30 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Jakob Johnsson har stått för en lysande säsong i division 2-klubben IFK Östersund. 17-åringen har nu blivit inbjuden på provspel hos GIF Sundsvall- den stora klubben i länet (Östersund) har dock inte hört av sig.
– Vi håller ett öga på alla lokala lag och om vi ser någon kommer vi alltid diskutera det, säger ÖFK:s assisterande tränare Brian Wake till Östersundsposten.

IFK Östersunds yttermittfältare har under denna vår stått för en lysande säsong. 17-åringen har på sex matcher (två starter) gjort tre mål, vilket gjort att GIF Sundsvall nu bjudit in talangen på provspel.

Spelaren befinner sig till vardags i den mindre lokala klubben IFK Östersund som spelar i divison 2. Johnsson kommer under en period att träna med A-laget för att mäta sina kvalitéer och förhoppningsvis säkra ett kontrakt.
– Jag blev smickrad när jag fick samtalet men sedan fick jag bearbeta det lite. Jag kom fram till att jag har varit på planen i en månad så det känns bättre om jag stannar här och få kontinuitet här, sa han tidigare inne intervju med Östersunds Posten.

Talangens kvalitéer har dock inte uppmärksammats av allsvenska Östersunds FK. Än så länge.

ADRIANO VISCONTI