• Publicerat 29 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Förra säsongen var IFK Norrköping med och slogs om SM-guldet ända in i slutomgången. Till den här säsongen har klubben gjort en satsning för att vara med i SM-guldstriden. Men nu när 11 omgångar spelats ger klubbens ordförande Peter Hunt upp hoppet om ett SM-guld 2019.

Avståndet till mästarna AIK blev till slut bara två poäng förra säsongen. Då spekluerades det i om att den säsongen skulle lägga grunden till något större denna säsong för IFK Norrköping men riktigt så har det inte blivit och väljer ordförande Peter Hunt att tona ned förväntningarna.

– Att vi ska vara med i någon guldstrid kan vi glömma. Det är uteslutet enligt mitt sätt att se det, sedan har vi en målsättning att ändå sikta på andra-tredjeplatsen och försöka ta oss ut i Europa. Det lever fortfarande. Så känns det. Man måste vara realist i det här också. Några guldaspiranter är vi definitivt inte i det här läget, säger IFK Norrköpings ordförande till Norrköpings tidningar.

Oavgjort i mer än hälften av matcherna denna säsong har redan gjort att IFK Norrköping hamnat på efterkälken i toppstriden trots att laget bara förlorat två matcher denna säsong.
Hunt menar också att det är en orättvis bild som målats upp inför säsongen om att IFK Norrköping skulle vara en het kandidat till SM-guldet.

– Personligen har jag aldrig uttryckt att vi skulle vara en guldfavorit. Tittar man på resurser och tittar man på spelartrupp, jämför med flera andra lag och Malmö i synnerhet, tycker jag det varit en väldig upphaussning av våra möjligheter här. Det vore orättvist mot laget och ledningen att kräva guld. Det är mer externa tankar kring det här, ni journalister och andra intressenter runt om, supportrar och vidare. Det blir en spiral att man bygger upp det hela, menar Peter Hunt.

Nu väntar snart spel i Europa League men även ett transferfönster som öppnas och Peter Hunt är på det klara vad som gäller där.
– Vi försöker göra allt för att kunna behålla vår trupp. Inte minst nu när vi går in i Europaspel. Den här bredden och spetsen kommer behövas. Vi kommer inte rea bort några spelare i sommar. Den saken är klar men vi vet av tidigare fönster att skulle det bli ett konkret intresse och pengarna är de rätta så är det nästan omöjligt att tacka nej för någon part.