• Publicerat 28 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Halmstads BK har Gabriel Gudmundsson haft en av superettans klart mest spännande spelare. Flera allsvenska klubbar har visat intresse – men nu lämnar Gudmundsson för holländska ligan. Ett treårskontrakt med Groningen är klart:
– Vi är väldigt glada för Gabriels skull, säger HBK:s tränare Magnus Haglund till klubbens hemsida.

Halmstad BK som inför säsongen tippades högt upp i superettan har inlett de första tio matcherna knackigt och befinner sig just nu på den nedre halvan av tabellen.

Halmstad skrev även i går på sin officiella hemsida att klubbens ekonomi är pressad. ”Det är en väldigt utmanande tid när det gäller de sportsliga resultaten i Superettan samt det ekonomiska läget”.

Nu får HBK in pengar – klubben meddelar att man säljer Gabriel Gudmundsson, 20, till Groningen. Ett treårskontrakt med option på ytterligare ett år med den holländska klubben är klart.

– Vi är väldigt glada för Gabriels skull, att han får den här möjligheten i holländska ligan och jag tror Gabriels egenskaper kommer passa bra in i sättet man spelar i Holland, säger HBK:s manager Magnus Haglund till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag ser det som en väldigt fin fjäder i hatten att vi har utbildat en egen spelare som spelat många matcher i vårt A-lag och gjort det så bra att han blivit attraktiv för klubbar på den internationella scenen. Det blir också tydligt för alla att det är möjligt att gå hela vägen genom HBK och sen komma ut och spela internationell fotboll. Vi önskar Gabriel all lycka, och på återseende.

Redan 2016 var Gudmundsson med och debuterade för HBK:s seniorlag och i fjol blev det nio mål och fyra assist i superettan. Flera allsvenska klubbar har visat intresse och i vintras bekräftade bland annat Helsingborg att man ville värva Gudmundsson. Nu blir det alltså Groningen.

JOEL RÅDH