• Publicerat 28 maj
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Gif Sundsvall öppnade säsongen fint och vann bland annat med 3-1 mot Malmö FF på hemmaplan i den andra omgången. Linus Hallenius gjorde två mål i den matchen. Anfallaren fortsatte göra mål men i takt med att hans mål uteblivit har också poängskörden stannat av för medelpadingarna som just nu är på kvalplats i den allsvenska tabellen.

– Tabellen ljuger inte och vi måste vara ödmjuka och inse det. Vi har haft ett tungt schema i de senaste matcherna. Men dagens match lever in i det sista. Nu har vi en match kvar innan uppehållet och vi är där vi är, säger Hallenius till CMore.

Matchen mot Malmö FF var hans sjätte i följd utan tillverkat mål men Hallenius menar att det inte bara är han själv som måste ta tag i det – hela laget måste prestera bättre.
– Vi måste försöka upp i den högsta nivå vi kan, laget tillsammans. Det finns inga hemligheter för att göra det och nå dit.

Mot MFF hade Sundsvall ett litet spelövertag en stund i den andra havleken men det övertaget omsattes aldrig i några riktigt farliga målchanser, utan det var mest bolltrillande på mittfältet.
– Vi hade bra 15-20 minuter i andra halvlek, där det kändes som om vi fick bra kontroll men vi skulle behövt gjort något mål eller skapat lite chanser, säger Hallenius.